Justo Tejada, que va disputar el Clàssic vestint les dues samarretes, ens ha atès per analitzar les davanteres dels dos equips

Justo Tejada |FOTO: TDN
Justo Tejada | FOTO: TDN

Els davanters del FC Barcelona i el Real Madrid són els homes destinats a decidir el Clàssic. Els homes gol dels dos conjunts buscaran marcar les diferències en un d’aquells partits que agrada jugar a tothom. 

Justo Tejada, davanter que va tenir l’honor de disputar el Clàssic defensant les dues samarretes durant els anys 50 i 60, ha atès a Diari Català per analitzar els atacants dels dos conjunts. “En els moments previs a un partit tant important, et sents molt nerviós. Però una vegada surts al camp, no penses que has jugat pels dos equips perquè ets un professional i t’has de comportar com a tal”, explica, sobre quan va enfrontar-se al FC Barcelona amb la samarreta del Real Madrid després de 12 temporades a l’equip blaugrana. També reconeix que, després tants anys al FC Barcelona, han fet que senti més simpatia pel conjunt català que pel madrileny.

La davantera del FC Barcelona: La MSN

La davantera del FC Barcelona comptarà amb dos titulars segurs: Neymar, que s’ha convertit en el referent des de la lesió de Leo Messi, i Luis Suárez, el golejador que ha justificat la gran inversió econòmica quan es va apostar per ell. Leo Messi, per la seva part, ha entrat a la convocatòria; tot i que encara no se sap del cert si jugarà de titular o entrarà des de la banqueta.

Messi reapareixerà al Bernabéu | FOTO: Sport
Messi reapareixerà al Bernabéu | FOTO: Sport

“Leo Messi és el jugador més important de l’equip i pot ser la clau del Clàssic”, opina Justo Tejada, tot i apuntar que “apostar-lo de titular és massa arriscat per la lesió que ha patit. Sortint des de la banqueta pot ser molt útil a l’equip”. Luis Suárez, en la roda de premsa d’aquesta setmana, ha donat el que pot ser una pista sobre la situació de l’argentí. “En 30 minuts sobre el camp, ens va fer guanyar el partit al Vicente Calderón”, va recordar l’uruguaià, el que pot fer preveure que Leo Messi començarà el partit a la banqueta.

D’altra banda, Neymar és un altre dels jugadors que pot marcar la diferència. El brasiler buscarà l’esquena de Danilo per acabar traçant les diagonals amb les que tant mal fa als seus rivals. Justo Tejada pensa que el brasiler forma “una gran societat amb Leo Messi perquè els grans jugadors sempre s’acaben entenent”. Tot i així, Tejada creu que Pedro Rodríguez, un altre ex blaugrana, és el jugador amb el que més s’identifica.

La davantera del Real Madrid: La BBC

Rafa Benítez tindrà a disposició l’arsenal al complet de la davantera del Real Madrid. A Cristiano Ronaldo, el gran referent, s’hi sumaran Karim Benzema i Gareth Bale, ja totalment recuperats de les seves lesions. Caldrà veure quina serà la seva disposició sobre el camp, ja que James Rodríguez o Isco podrien entrar a l’onze i desplaçar el gal·lès de la banda cap al mig de l’atac, amb més llibertat de moviments.

Cristiano Ronaldo segueix sent transcendental | El Nuevo Diario
Cristiano Ronaldo segueix sent transcendental | El Nuevo Diario

Justo Tejada creu que “Cristiano Ronaldo és el jugador clau per al Madrid en el Clàssic” i que “tot i que ara mateix no està en el seu millor moment de forma, contra el FC Barcelona sempre fa gols i té actuacions molt destacades”. El portuguès ha jugat com a davanter centre durant les jornades per culpa de les lesions. No obstant, amb la recuperació de Karim Benzema, Cristiano Ronaldo tornarà a la seva posició preferida i on ell es sent més còmode: la banda esquerra.

 “La profunditat de banqueta és un dels avantatges del Real Madrid, ja que té molts més recursos revulsius que el FC Barcelona”, considera Justo Tejada. “Pràcticament tots els homes de refresc són grans jugadors i internacionals amb les seves seleccions pel que, en aquest aspecte, estan per sobre del FC Barcelona”, comenta.