El Consell Comarcal del Vallès Occidental es presenta com acusació particular al ‘cas Mercuri’

0
Consell Comarcal Valles Occidental
Reunió del Consell Comarcal del Vallès Occidental amb els consorcis de Residus i Turisme | Foto: CCOV

Tant el Consell Comarcal com els consorcis del Vallès Occidental han decidit presentar-se com acusació a les causes del ‘cas Mercuri’ que afectin els seus interessos

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i els seus dos consorcis –de Gestió de Residus i de Turisme- han decidit de forma independent personar-se com acusació particular en aquelles causes del cas Mercuri que els afectin. Així ho han anat decidint les diferents comissions executives de cada un dels ens durant aquesta primera setmana de l’any. La decisió ha estat presa un cop els nous governs municipals han analitzat les proves i dades de les que se disposen.

Segons una nota emesa aquest dijous pel Consell Comarcal del Vallés Occidental, no es descarta que els tres ens que es personaran com acusació particular ho facin de forma coordinada i col·laborant entre ells per tal d’obtenir els millors resultats. Segons aquesta mateixa nota, la decisió de personar-se com acusació particular respòn “al compromís dels governs comarcals amb la transparència de les administracions públiques i amb la voluntat de treballar per recuperar la confiança de la ciutadania”.

El cas de Manuel Bustos

El cas Mercuri va iniciar-se la tardor de 2012 i és el que va acabar amb la imputació de l’ex alcalde de Sabadell Manuel Bustos i altres alts càrrecs per presumptes delictes de corrupció urbanística. El gener de 2015, la Fiscalia Anticorrupció va imputar Bustos també per presumptes delictes de malversació de fons. Per mirar de restablir “els cabals públics dels diferents ens comarcals que s’hagin pogut lesionar” –en paraules del Consell Comarcal- els ens municipals del Vallès Occidental es personen a les diferents causes del cas Mercuri, que están previstes s’avancin durant aquest 2016.