El conseller de Salut vincula reduir llistes d’espera amb la independència

0
Toni Comin Parlament Salut
El consellder de Salut, Toni Comín, al Parlament | Foto: Europa Press

Toni Comín xifra en 1.000 milions d’euros la quantitat necessària per reduir les llistes d’espera a Catalunya i creu que això passa per la independència

 

El conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat aquest dimecres que es necessitarien mil milions d’euros per reduir les llistes d’espera actuals, un finançament que només es podria aconseguir “amb la independència” de Catalunya i la gestió pròpia dels recursos.

“Qualsevol persona compromesa amb els drets socials hauria de mirar amb molt interès l’escenari de la independència” perquè permetria que Catalunya pogués donar resposta als problemes dels ciutadans, ha destacat en resposta a una interpel·lació sobre sanitat de la diputada del PSC Assumpta Escarp.

Comín ha detallat que es destinaran a sanitat 100 dels 270 milions d’euros del pla de xoc social pactat per JxSí i la CUP, que “no són suficients però no es pot fer més” amb el sistema de finançament actual, pel que prometre més recursos hagués estat irresponsable i frívol.

“Per reduir les llistes d’espera necessitem diners”, que es pot intentar aconseguir amb uns nous Pressupostos, pel que ha invitat el PSC a afavorir-los si el que vol és millorar la situació de la sanitat pública i que es desplegui el pla de xoc social.

Si no, els ha instat a “preveure l’escenari de la independència” perquè és la millor via per aconseguir millores socials a Catalunya i per blindar un sistema sanitari que ha aconseguit resistir les retallades dels últims anys, ha celebrat.

Mentre el Govern treballa per preparar unes estructures d’estat per a Catalunya, Comín s’ha compromès a reduir les llistes d’espera “augmentant la capacitat de professionals i recursos”, amb una injecció d’uns 75 milions d’euros.

Entre d’altres mesures, també ha apostat per “recuperar la confiança i l’orgull” de sanitaris i pacients a través del diàleg i el consens, així com per mantenir i, si és possible millorar, la bona herència que, segons ell, va deixar el seu antecessor, Boi Ruiz.

“No vull parlar del passat, sinó del present i el futur”, ha destacat després que Escarp hagi criticat les seves lloances cap a Ruiz, a qui ha acusat d’atacar durant cinc anys la sanitat pública.