Jordi Jané, Conseller d'Interior de la Generalitat | Diari Català
Jordi Jané, Conseller d'Interior de la Generalitat | FOTO: Europa Press

Joan Jané, Conseller d’Interior de la Generalitat, demana la col·laboració del RCD Espanyol per identificar els autors de les pancartes del derbi a la Curva RCDE

Joan Jané, Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, no descarta detencions i responsabilitats penals per als autors de la pancarta de Shakira, identificats com a integrants de la Curva RCDE. D’aquesta manera, Jané ha confirmat que hi haurà recerca per part dels Mossos d’Esquadra per trobar els autors de l’esmentada pancarta.

El Conseller exculpa el RCD Espanyol dels fets tot i que demanarà cooperació per part del club per a les identificacions. “Espero que l’Espanyol col·labori en la recerca per identificar autors de pancarta”, ha declarat.

Jané també ha comentat que “més enllà de possibles conseqüències penals, que les derivarem a la justícia, també hi haurà responsabilitats administratives. En aquest sentit obriríem els corresponents expedients disciplinaris”, tot i que ha reiterat que “seran individuals, ja que vull deixar clar que vull defensar a l’Espanyol”.

Joan Collet condemna els fets

Joan Collet, president del RCD Espanyol, s’ha mostrat contundent en un vídeo difós a la web del club. “Demanem disculpes a qualsevol persona que s’hagi pogut sentir ofesa, lamentem profundament i no compartim moltes de les expressions que es van dir a la grada”, ha expressat, alhora que s’ha sentit “enganyat” per la Curva RCDE, ja que el grup d’animació va amagar la presència de les pancartes.