Tribunal Constitucional resolucio independentista
Tribunal Constitucional espanyol, a Madrid | Foto: Europa Press

El Tribunal Constitucional ha admès el recurs del govern espanyol per suspendre la llei catalana de l’esport de forma provisional fins prendre una decisió final

El Tribunal Constitucional ha admès el recurs que va presentar el govern espanyol per suspendre la llei catalana de l’esport de forma temporal fins que determini un veredicte final sobre la qüestió. El recurs del govern afirmava que la aquesta llei vulnera la unitat de mercat i excedeix competències de la Generalitat de Catalunya.

Aquest excés de competències que reclama l’excutiu es basa en que la llei catalana preveu la celebració de convenis i acords d’equiparació de les professions de l’esport catalanes amb altres registres d’estats de la UE. Aquesta regula quatre professions esportives: professors d’educació física, monitors esportius, entrenadors i directors esportius. Aquests hauran d’acreditar la seva formació a través dels certificats enunciats en la reforma.

La Generalitat de Catalunya disposarà, a partir d’aquest divendres, de 15 dies per presentar les al·legacions corresponents per a restar validesa a aquesta suspensió temporal.