EL cotxe autònom de Google es negarà a conduir per tu

  0
  EL cotxe autònom de Google es negarà a conduir per tu

  EL cotxe autònom de Google es negarà a conduir per tu

  Tres situacions en les quals el cotxe autònom de Google es negarà a conduir per tu

  Si pensaves que el de tenir un cotxe autònom de Google anava a ser donar-li a un botó i tirar-te a dormir… no tan de pressa. En certs contextos, el cotxe no et farà el treball brut.

  Des que el cotxe autònom de Google aparegués en escena, tot han estat curiositats, expectatives… i sí, també dubtes.

  Perquè sí, tots acceptem que un cotxe autònom seria el més proper a la perfecció automobilística a l’hora de conduir, però clar, no oblidem que, per molt bé que ho faci el cotxe autònom, al final haurà de compartir trajectes amb el 99,9% de cotxes restants que, en estar manejats per persones, seran més sensibles a la fallada humana.

  En qualsevol cas, tots hem somiat a tenir alguna cosa així, no? Una espècie de ultramàquina que s’encarrega de conduir per tu mentre tu et toques els nassos, assegut en el cotxe com un autèntic senyor.

  Però ull, que no tot és tan bonic. Si et creus que el cotxe autònom s’ha creat per salvar-te a tu de tots els marrons, estàs molt equivocat. Així ho demostra una patent de Google, en la qual la companyia revela algunes situacions en les quals el seu cotxe es negarà a conduir sota la manera automàtica. Són les següents:

  Estat de la carretera i clima

  Si penses que el cotxe autònom de Google és una espècie de superheroi que serà capaç de transportar-te per qualsevol tipus de lloc, t’equivoques gravìsimament. No, el cotxe no et va a servir per creuar-te de braços mentre li fas conduir per aquests camins pels quals ningú s’atreveix a passar.

  Així, el cotxe analitzarà l’estat de la carretera, camí o via per la qual pretenguis anar. En cas que detecti que la infraestructura es troba en molt mal estat, no conduirà. Si vols passar per aquí, hauràs de conduir tu solament.

  Alguna cosa semblant passarà amb les condicions climatològiques: neu, temporals, tempestes… Si es dóna una situació d’aquest tipus, tenim dues coses a dir-te: d’una banda, que el cotxe no conduirà sota la manera automàtica; per un altre, que, evidentment, tu tampoc hauries de fer-ho, ni tan sols pel teu propi compte i risc.

  Situació de risc

  Si el teu cotxe detecta que tots dos us trobeu en una situació de risc, ho sentim, però tampoc prendrà les regnes de la conducció.

  Però, a què ens referim exactament amb “situació de risc”? En realitat, a diverses coses: excés de velocitat, que la distància amb la resta de cotxes no sigui l’adequada, que estiguis travessant una corba, que el cotxe pensi que pot haver-hi qualsevol risc de xoc imminent…

  En tots aquests casos, per tant, el cotxe es negarà a conduir i la responsabilitat de tot el que ocorri seguirà sent únicament teva.

  Estat del vehicle

  Per al cotxe de Google també serà molt important estar convençut que estàs tractant-ho com toca i que tot funciona correctament. Per això, un mal estat del vehicle li impedirà conduir en manera automàtica.

  El mal estat es pot produir en dues adreces: en primer lloc, si el cotxe detecta que té una avaria, si no has canviat les pastilles dels frens en cas que sigui necessari, si l’adreça va malament…

  En segon lloc, si tot el visible del cotxe no funciona com cal. És a dir, si els ocupants no porten el cinturó posat, si alguna porta no ha estat tancada degudament…