El cotxe autònom de Google (Lexus RX450h) té un accident xocant amb un autobus

Tenir un accident no és una cosa nova per al cotxe autònom de Google, però, el seu últim accident és el més “cridaner” de tots. El Lexus RX450h de Google ha xocat amb un autobús a l’avinguda “El Camino Real” de Mountain View, tal com apunta Califòrnia DMV i que després ha estat confirmat per la pròpia Google.

L’últim accident ha estat causat per una mala previsió tant del cotxe com del conductor de proves, pel que sembla, el cotxe volia tornar al carril central després d’haver intentat girar a la dreta sense èxit, tant el cotxe com el conductor de prova, van assumir que un autobús que venia per darrere reduiria la velocitat per així permetre-li fer la maniobra, però la previsió va ser errònia, l’autobús va acabar col·lidint amb el Lexus (encara que per sort a molt poca velocitat).

Lexus RX450h

Google ens descriu així l’accident:

El 14 de febrer, el nostre vehicle estava conduint de forma autònoma i s’havia retirat cap a la via de la dreta per preparar-se per un gir a la dreta. A continuació detecta uns sacs de sorra prop d’una claveguera d’aigües pluvials que bloquegen el seu camí, pel que es veu en la necessitat d’aturar-se. Després d’esperar que alguns vehicles passessin, el nostre vehicle, encara en el mode autònom, comença a girar cap al centre del carril a unes 2 milles per hora – i topa amb el costat d’un autobús que passava a 15 mph. El nostre cotxe havia detectat que l’autobús s’acostava, però va predir que ens cediria el pas a nosaltres, ja que estàvem per davant d’ell.

El nostre pilot de proves, que havia estat observant l’autobús en el mirall, també esperava que l’autobús reduís la velocitat o s’aturés. I podem imaginar que el conductor de l’autobús va suposar que anàvem a mantenir-nos en el lloc. Desafortunadament, tots aquests supòsits ens van portar al mateix punt al carril al mateix temps. Aquest tipus de malentesos ocorren entre conductors humans a la carretera cada dia.

L’incident no ha tingut danys greus ni ferits, però, aquest succés marcarà un punt d’inflexió en les proves de la companyia (és la primera vegada que el seu programari pren una decisió errònia).

Tot i així Google no vol ser alarmista, i s’acusen dient que en l’accident hi va haver culpa mútua (cosa habitual en la conducció), asseguren que les dues parts van tenir idees equivocades sobre la reacció de l’altre. Asseguren també que ja han ajustat els paràmetres necessaris dins el programari perquè incidents així no es tornin a produir.

Podeu veure el part de l’accident clicant aquí.