És el primer cotxe autònom en circular per carreteres espanyoles

Avui ja podem dir que el primer cotxe autònom d’Espanya ha recorregut el trajecte entre les ciutats de Vigo i Madrid satisfactòriament. El comboi estava format per quatre vehicles del grup PSA Peugeot Citroën totalment autònoms.

El cotxe estava basat en el Citroën C4 Grand Picasso i ha arribat al punt final sense imprevistos després de recórrer gairebé 600 quilòmetres entre autovies i autopistes. Tot i així, no ha estat un viatge continu, sinó que s’han realitzat diverses parades ja que eren molts els que volien l’oportunitat de viatjar en un cotxe autònom, ja fossin periodistes o autoritats, com per exemple Alberto Núñez Feijó, president de la Xunta de Galícia, o Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol.

És innegable que estem davant d’un fet històric a nivell espanyol i un pas endavant per al desenvolupament d’aquest tipus de vehicles, però estem preparats per aquest pas? De moment no, ja que els cotxes autònoms encara tenen molta feina per endavant per arribar a ser una realitat total. També cal un canvi de mentalitat radical, tot i que la gent ja comença a acostumar-se a les ajudes a la conducció que aporten els models actuals, les qual, en certa manera, ja ofereixen alguns aspectes propis de la conducció autònoma com el control de creuer adaptatiu o el manteniment de carril.

Alguns fabricants, com el grup PSA Peugeot Citroën, auguren que en tres anys la tecnologia del cotxe autònom ja estarà totalment desenvolupada i que a partir del 2020 ja podrien ser totalment una realitat. Certament seria un pas endavant per al sector automobilístic, però també suposaria uns quants passos enrere per aquells que sentim la conducció com un plaer o com un hobby que no volem perdre mai.