El cotxe de Vidreres no es vincula al jihadisme

0

Les primeres indagacions sobre el cotxe cremat de Vidreres no apunten al jihadisme

Les primeres indagacions policials sobre el cotxe cremat a Vidreres (Girona) apunten que no té relació amb activitats terroristes, han informat a Europa Press fonts de la investigació.

Aquest vehicle va ser trobat aquest dissabte a la matinada després que li calessin foc. Al seu interior hi havia un mínim de 25 plaques de matrícula de diferents països, segons han precisat altres fonts consultades.

Els Mossos d’Esquadra, mitjançant una estreta col·laboració amb les forces de seguretat de l’Estat, van iniciar una investigació. La troballa del cotxe es va produir la mateixa nit dels atemptats de França, però en una compareixença davant dels mitjans al Palau de la Generalitat, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va explicar que era “irresponsable lligar això amb el que ha passat a París”.

A més de les plaques de matrícula, dins el cotxe hi havia tretze documents NIE (Número d’Identificació d’Estrangers) falsificats. En aquests documents s’hi aprecia la foto de tres persones diferents amb diverses identitats. També hi havia diversos dispositius mòbils amb targetes PIN i PUK per ser activats.

Després de les primeres investigacions, els experts s’inclinen perquè aquesta troballa es relacioni amb un altre tipus d’activitats delictives  que sense vinculació amb el jihadisme.