El CSD, disposat a recolzar el Barça

0
Cardenal podria recolzar al Barça en la inscripció d'Arda Turan
Cardenal parla amb la premsa. EP
Cardenal podria recolzar al Barça en la inscripció d'Arda Turan
Cardenal parla amb la premsa. EP

Cardenal afirma que el CSD podria donar suport al Barça per inscriure Arda Turan, tot i la prohibició de la FIFA

REDACCIÓ/EP. El president del Consell Superior d’Esports, Miguel Cardenal, va assegurar aquest dijous que podria estudiar donar suport al FC Barcelona en la seva possible decisió de demanar a la FIFA inscriure a Arda Turan en lloc del lesionat Rafinha, malgrat que el turc no pot jugar fins al gener per la sanció imposada al club blaugrana pel màxim organisme futbolístic, ja que la legislació i l’ordenament jurídic espanyols “afavoririen” a l’entitat culer.

“Aquesta circumstància l’he llegit i es basa en les eventuals discrepàncies en la reglamentació de la RFEF i la FIFA i requereix la decisió del mateix FC Barcelona”, va assenyalar Cardenal després d’un acte amb Jaume Alguersuari al CSD.

Per això, ha insistit que la decisió de demanar la inscripció de Arda la “ha de prendre” el club blaugrana, que ha de decidir “si fa valer els seus drets”. “És un tema jurídic que caldria estudiar i conèixer els seus detalls”, ha apuntat.

“Això és una sanció de la FIFA de la qual ni el CSD ni l’administració espanyola ha estat part i no coneix els seus detalls ni extrems, però hem donat mostres recentment amb el tema de la venda de drets que defensem l’ordenament jurídic espanyol i l’aplicació de la legislació espanyola. En aquesta hipòtesi de la qual es parteix, és que aquesta afavoriria els interessos del FC Barcelona i si fos així no vacil·laríem a donar-li suport”, ha sentenciat.

A més a més, Cardenal va advertir que seria “bo” que la reglamentació de la RFEF “estigui coordinada amb la de FIFA perquè no hi hagi aquestes disputes” i ha recalcat també el “compromís amb la defensa de la legislació espanyola”.