El debat d’investidura serà el 2 de març

0
Pedro Sanchez PSOE investidura
Pedro Sánchez, líder del PSOE | Foto: Europa Press

El pròxim dia 2 de març, Pedro Sánchez se sotmetrà a la primera votació del debat d’investidura per a la presidència del Govern espanyol

Quasi dos mesos després d’haver-se celebrat les eleccions generals, s’ha anunciat que el debat d’investidura finalment serà el pròxim dos de març. L’únic candidat a la presidència del Govern espanyol és el socialista Pedro Sánchez, qui encara està buscant els suports suficients per aconseguir la majoria de vots favorables durant aquest debat.

Ha estat el president del Congrés, Patxi López, qui ha anunciat la nova data després d’haver-se reunit amb el Secretari General del PSOE, qui li ha comunicat que per aquesta data espera estar “en disposició” de poder ser escollit com a president del Govern i poder formar un equip sòlid.

Aquest procés es portarà a terme entre els dies 2 i 5 de març. El primer dels dies és quan té lloc el debat d’investidura, tot i que serà el dia 3 quan es produeixi la primera votació. Si durant aquesta jornada no s’aconsegueix una majoria absoluta a favor de Pedro Sánchez, es repetirà la votació 48 hores després; és a dir, el dia 5 on la majoria que es necessita ja no és absoluta, sinó simple.

Si tornen a obtenir-se uns resultats en què no s’aconsegueix la majoria per investir un president, el Rei haurà de proposar una altra candidatura per a la presidència del Govern abans que passin dos mesos. Si el cap d’Estat decideix no fer-ho o ningú assoleix aquesta responsabilitat, es convocaran eleccions per al pròxim 26 de juny, si es complissin els terminis exactes establerts.

Ara, però, és Pedro Sánchez qui ha d’ultimar les rondes de contactes per intentar formar una majoria de suport per al pròxim dos de març. A més, cal recordar que el Secretari General socialista va prometre consultar a la militància qualsevol possible pacte abans de fer-lo efectiu, per la qual cosa haurà d’acordar els pactes molt abans de principis de març.