El descobriment de la ‘Laia’ ho pot canviar tot

0
'Laia' un simi petit en l'evolució de l'espècie humana
Aquesta seria una aproximació real a la 'Laia'
'Laia' un simi petit en l'evolució de l'espècie humana
Aquesta seria una aproximació real a la ‘Laia’

L’institut Català de paleontologia farà públics demà els resultats de l’estudi que han fet en els últims anys amb aquest simi.

Ara fa quatre els Hostalets de Pierola (Anoia), una terra molt bona per trobar restes de fòssils, va ser escenari d’una troballa que pot canviar la idea incial que tothom té de l’evolució de l’espècie humana. Després de moltes proves i diferents estudis, des de l’Institut Paleontològic asseguren que els resultats que han obtingut són realment sorprenents. “És el primer simi petit que mostra unes característiques derivades cap al grup d’hominids actual i les mostra tant en el crani com a la resta de l’esquelet”, ha manifestat David Alba investigador de l’Institut Català.

La principal diferència respecte a la resta de simis i que l’apropa a l’espècie humana és que enlloc de desplaçar-se a quatre cames per agafar el menjar, tenia un esquelet format per poder agafar-se a les branques dels arbres. ‘Laia’ que és com s’ha batejat a aquesta espècies en honor a Eulàlia, la patrona de Barcelona, hauria tingut uns 7 o 8 anys de vida, amb uns 80 centímetres d’alçada i uns cinc quilos de pes. A més, tot apunta que hauria viscut fa 11’6 milions d’anys i que a partir de demà es podrà començar a considerar com la primera espècia de la qual van començar a derivar els hominids.