El deute dels clubs europeus es redueix

0
El deute dels clubs europeus es redueix
Infantino i Platini, en una reuniiió de la UEFA. Harold Cunnigham
El deute dels clubs europeus es redueix
Infantino i Platini, en una reunió de la UEFA. Harold Cunnigham

Tot i les noticies tan optimistes, Gianni Infantino es cautelós al respecte

Redacció/EP. El deute dels principals clubs europeus s’ha reduït en més de 1.000 milions d’euros, gràcies en gran mesura a què al 2014 van aconseguir el benefici més gran d’explotació de la història, amb 805 milions, i van aconseguir uns ingressos de gairebé 16.000 milions després de l’aplicació de les mesures del ‘Joc Net Financer’ de la UEFA.

Aquestes són algunes de les conclusions del setè informe comparatiu de llicències de clubs de la UEFA, en què es fa balanç dels resultats dels tres primers anys des de la posada en marxa de les mesures de control econòmic per part del màxim organisme futbolístic continental.

En aquest informe es destaca que la solvència financera dels clubs europeus presenta un 70% menys de pèrdues i que els balanços s’han vist incrementats en un 50%. Així mateix, que els ingressos van superar els 15.000 milions en 2013 i es van aproximar als 16.000 milions el 2014. Fa només cinc anys es va superar per primera vegada els 12.000 milions d’euros.

El secretari general de la UEFA, Gianni Infantino, va expressar la seva cautela, però va afirmar que sembla que han deixat enrere els excessos financers del futbol europeu de 2010 i 2011. “L’edició de l’informe d’aquest any subratlla les notables millores que han tingut lloc en els últims tres anys, coincidint amb la introducció del joc net financer”, indica en el pròleg del text.

L’informe de la UEFA d’enguany classifica, per primera vegada, als clubs europeus en un rànquing dels 20 primers en drets televisius, ingressos de taquilla, premis de la UEFA, salaris, actius de l’estadi, costos de la plantilla i ingressos i despeses per traspassos, entre altres aspectes.

Les pèrdues rècord en les operacions subjacents registrades el 2011 s’han transformat en els majors beneficis d’explotació combinats que el futbol de clubs europeu s’hagi produït mai. Els clubs europeus de màxima divisió informat el 2013 dels seus primers beneficis d’explotació en cinc anys.

A més, el Joc Net Financer ha estimulat la inversió dels propietaris en els actius nets en els balanços de situació dels clubs, que han augmentat més de 1.600 milions d’euros en els últims tres anys. Actualment, aquests actius superen en 4.900 milions d’euros tots els deutes i obligacions.