El discurs de Sánchez no convenç a Catalunya

0
Foto: Europa Press

Els partits sobiranistes creuen que el discurs de Sánchez és “molt antic” mentre En Comú Podem critica la falta de contingut

 

Si el discurs de Pedro Sánchez és la socialdemocràcia del PSOE, “ho tenen bastant fatal”. Amb aquesta expressió ha finalitzat Joan Tardà, líder d’ERC al Congrés dels Diputats, la valoració davant els mitjans del discurs de Pedro Sánchez per la seva investidura. És el resum del to crític que els diferents partits catalans al Congrés -ERC, Democràcia i Llibertat i En Comú Podem- han utilitzat al valorar el parlament del líder socialista.

Francesc Homs, líder de DiL, directament ha demanat “passar pàgina” i que “Pedro Sánchez retiri la seva candidatura a la investidura”. Ho justifica el líder català en el fet que el líder socialista ha reconegut ell mateix la impossibilitat real de que la votació surti endavant. “És el primer cop que veig això a la meva vida parlamentaria”, ha comentat Homs als periodistes presents al Congrés.

El que està clar és que els partits catalans no han vist arguments suficients al discurs de Sánchez per votar a favor (o abstenir-se) en la votació d’aquest dimecres. “El discurs de Sánchez és molt antiquat”, ha criticat Tardà, que ha ironitzat advertint que l’única manera de que ERC voti en favor de la investidura de Sánchez és que “aquest home caigués del llit i demà es mostrés favorable al dret a decidir dels catalans”.

Per la seva banda, el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha aprofitat la seva intervenció davant els mitjans al Congrés per criticar el discurs de Pedro Sánchez per la falta d’una aposta clara envers Catalunya. Domènech ha ironitzat recriminant que “en l’únic que coincidim amb Sánchez és amb les seves referències culinàries”, recordant quan Pedro Sánchez ha utilitzat la cuina espanyola al seu discurs.

En tot cas, les propostes de Pedro Sánchez han recordat a Domènech “al Artur Mas de fa uns anys”, criticant que l’únic compromís que segons el líder d’En Comú Podem al Congrés té Sánchez envers Catalunya és respectar l’Estat d’Autonomia.

Compartir
Article anteriorLes entrades pel concert de Springsteen al Camp Nou s’esgoten en un dia
Article següentTràiler d’estrena de temporada de Hitman
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]