La tecnologia dels drons cada vegada està mes avançada i això ens ha portat a la companyia CyPhy Works que a presentat el dron PARC de vigilància que no necessita aterrar mai.

Es diu PARC i el truc està en què aquest dron està unit a terra a través d’un microfilament amb el qual es pot comunicar i rebre alimentació. La idea d’aquest dron, utilitzat actualment per l’exèrcit dels Estats Units, és poder vigilar contínuament una ubicació, amb una mobilitat reduïda, però que pot ajustar-se a diverses altures (fins als 150 metres) per mantenir vigilat un ampli perímetre.

El dron PARC de vigilància pot volar indefinidament | Diari CatalàEl microfilament del dron PARC permet comunicació Ethernet a 10 Mbps (1,2 MB/s), per la qual cosa té l’avantatge de seguretat addicional que la comunicació no es pot ser hackejada remotament.

El dron PARC inclou una càmera d’alta resolució amb estabilitzador d’imatge capaç de treballar en infrarojos, i també una bateria per a casos d’emergència en què el seu microfilament sigui tallat. El microfilament té un gruix inferior al d’un cable d’àudio, però és altament resistent i es pot utilitzar per estirar el dron sense risc a què es trenqui el cable.