El FC Barcelona amplia el seu compromís amb Unicef

0
El FC Barcelona amplia el seu compromis amb Unicef - Diari Catala
Al mes de setembre es compliran 10 anys del primer acord de col·laboració entre ambdues entitats | FOTO: @Unicef

El FC Barcelona i Unicef han renovat el seu acord de col·laboració fins al 2020 i el club ha augmentat la seva aportació anual fins als dos milions d’euros

El FC Barcelona i Unicef han renovat aquest dijous el seu compromís de col·laboració fins l’any 2020, augmentant a més l’aportació econòmica del club blaugrana dels 1,5 milions d’euros a l’any a una xifra rodona de dos milions. En un acte celebrat al Camp Nou i que ha comptat amb la presència del president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident primer Jordi Cardoner, el director executiu d’Unicef Anthony Lake i el president d’Unicef Comité Espanyol Carmelo Angulo ambdues entitats s’han compromès a continuar lluitant juntes pels drets de la infantesa.

El proper mes de setembre es compleixen 10 anys del primer acord entre el FC Barcelona i Unicef i sota el lema “Junts per a fer realitat milions de somnis” s’ha reafirmat un compromís que ja ha beneficiat a més d’un milió de nens i nenes a través de projectes conjunts en set països.

En un esdeveniment on ha participat una cinquantena de nens de l’escola Seat de Barcelona també s’ha comptat amb la implicació dels jugadors del primer equip, que a través d’un vídeo han mostrat l’evolució dels programes educatius que ambdues entitats porten a terme actualment a tot el món.

Del 2006 al 2010 es va treballar a Swazilandia, Malawi i Angola incidint en la sensibilització, prevenció i detecció del VIH (Sida). Del 2011 a l’actualitat, en canvi, el treball s’ha centrar a Sudàfrica, Ghana, Brasil i la Xina i es fa servir l’esport com a eina educativa.

El propi director executiu d’Unicef, Anthony Lake, ha volgut agrair al FC Barcelona la seva missió, afirmant que és “una inspiració per a tots pel que fa a com es fan les coses”. “No només importa si es guanya, importa com es guanya. Així han de jugar les Nacions Unides, participant tots junts”, explicava, abans d’afegir que “aquest acord ens permetrà arribar a més nens i calculem que arribarem als 1,8 milions als propers anys. A tots ells els hi espera un futur millor gràcies al Barça”.