Justin Doellman | Diari Català
Justin Doellman, contra el València Bàsquet | FOTO: Europa Press

El FC Barcelona Lassa estudia impugnar el partit en el qual va caure derrotat contra el València Bàsquet per la polèmica acció de triple de Justin Doellman

El portaveu de la Junta Directiva del FC Barcelona, Josep Vives, ha anunciat aquest dilluns que el club blaugrana estudia la possibilitat d’impugnar el partit d’aquest diumenge contra el València Bàsquet al Palau Blaugrana, que va acabar amb victòria ‘taronja’ en la pròrroga (91-94), i per aquesta raó demanarà a l’ACB que els enviïn les imatges que va utilitzar la tripleta arbitral per desdir-se i deixar un ‘3+1’ a Justin Doellman, que podria igualar el partit en un ‘2+1’ que finalment va propiciar el triomf visitant.

“El FC Barcelona sol·licita a l’ACB de manera oficial que es doni trasllat de les imatges que els àrbitres van usar per prendre la seva decisió, perquè això pot acreditar si Doellman trepitja o no. Quan puguem tenir una resposta clara, el club impugnarà o no aquest partit”, ha avisat Vives en roda de premsa.

I és que la dificultat de la decisió arbitral recau en què Justin Doellman, quan va anotar una cistella i va rebre falta en el xut, estava just en la línia de triple i no és clar si la va trepitjar o no amb el peu dret. Si en les imatges el club blaugrana estima que no és clar al cent per cent que Doellman va tocar la línia, impugnaran el partit, que va deixar el València líder amb 17-0 i el Barça a dos triomfs. Si el Barça hagués guanyat, els blaugranes serien líders empatats a 16-1 amb els ‘taronja’.

“La normativa és evident, diu que les imatges han de ser clares i concloents. Si no ho són, val la primera decisió dels àrbitres i dos d’aquests van donar bàsquet de tres punts. Si això és així, la primera decisió és la bona i recorrerem si les imatges són clares”, ha afirmat Vives, qui fos fins la temporada passada president del Bàsquet Manresa.

En aquest sentit, l’ara portaveu blaugrana assegura que “no es tracta de guanyar un partit als despatxos”. “Es tracta de rigor. Per què hi ha un canvi? Si en les imatges es veu clar que trepitja, no hi ha discussió. Si no és així, impugnarem per respecte a la primera decisió que van prendre els àrbitres”, ha reiterat en aquest sentit.

“Si realment hem d’impugnar el partit la intenció és que prosperi. Demanem les imatges que van utilitzar els àrbitres per canviar la seva decisió en pista. Si les imatges no són clares haurem d’impugnar el partit perquè es compleixi amb el reglament”, ha conclòs.