Els països del G-20 es comprometen a treballar junts per tallar el finançament al terrorisme

Els països del G-20 s’han compromès aquest dilluns a treballar junts per tallar el finançament als grups terroristes de dimensió internacional, després dels atemptats ocorreguts divendres a París, que van deixar 129 morts i més de 300 ferits.

En un comunicat conjunt, les primeres 20 economies del món han coincidit que el terrorisme és una de les amenaces més grans per a la pau i la seguretat internacionals i, en conseqüència, per al desenvolupament econòmic a nivell global.

En conseqüència, han decidit pactar una acció coordinada per tallar les fonts de finançament terrorista, així com enfortir l’intercanvi d’informació per millorar els controls fronterers i la seguretat en l’aviació civil.

A més, els signants han volgut desvincular les activitats terroristes de les creences religioses, la procedència ètnica i fins i tot la nacionalitat, davant del perill que es produeixin atacs d’odi.

També han abordat la crisi dels refugiats, “una preocupació global amb importants conseqüències humanitàries, polítiques, socials i econòmiques”. Els líders internacionals han reclamat “una resposta coordinada i global” i han proposat abordar “les arrels” d’aquest flux migratori.

  Fem una crida a tots els països que contribueixin a la resposta d’aquesta crisi i comparteixin les càrregues associades, inclòs el reassentament dels refugiats, altres formes d’admissió humanitària