El Gamelab Mobile 2016 acull un dels màxims representants d’una tendència que s’ha convertit, per molts, en un estil de vida: el geocaching

Jeremy Irish, fundador i màxim representant de Geocaching, ha aprofitat la segona edició del Gamelab Mobile per donar a conèixer allò que per molts usuaris ja és una autèntica afició. Nascut a principis de segle, el geocaching ha anat creixent progressivament fins a convertir-se en un autèntic fenómen que molts desconeixem. Al següent vídeo podem saber què és:

Parlem, doncs, d’una autèntica comunió entre noves tecnologies i oci tradicional. Una activitat que l’any 2014 ja acumulava unes xifres superiors als 80 milions d’experiències outdoor i 1,3 bilions de visites anuals a pàgines web. Ara mateix podem trobar gairebé 3 milions de geocaches, els objectes amb localització GPS que s’han de trobar, arreu del món. Algunes són veritablement difícils de trobar. Un exemple: més de 100 es troben sota l’aigua.

Videojocs de geocaching

Tot i que la vessant tradicional del geocaching és la de la recerca de la geocache, diverses desenvolupadores de videojocs n’han agafat l’estil per desenvolupar títols semblants a aquesta idea. Un dels més coneguts és Ingress, el videojoc per a mòbils que transforma el mapa mundial en un terreny de batalla entre dos bàndols, fent que diversos punts en concret esdevinguin nodes de captura.

Fins i tot Nintendo aposta per l’aventura del geocaching amb Pokémon Go. La nova aventura de la mítica franquícia, encara per estrenar, agafa la fórmula tradicional del joc centrada en capturar les criatures i la trasllada al món real, fent que els jugadors hagin de sortir de casa per capturar nous pokémon. Una de les bases més interessants d’aquest fenòmen és la de trencar amb el sedentarisme propi dels videojocs actuals, on l’usuari no es mou. El geocaching suma 15 anys de vida i la perspectiva de futur és ascendent.