A ens locals i entitats 

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat un total de 2.750.056 euros en ajudes per als ens locals i les entitats per al foment de la recollida de fracció orgànica i per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització dels residus, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Un total d’1,46 milions d’euros es destinaran a finançar 67 projectes d’ens locals per a la prevenció i preparació per a la reutilització de residus, a elaborar plans locals de prevenció i implantar actuacions per a la prevenció del malgastament alimentari, el foment de la reutilització de recursos i l’elaboració d’estudis de pagament per generació i la seva implantació.

Uns 373.000 euros més es dirigiran a 22 projectes d’entitats sense ànim de lucre i universitats centrats en la prevenció del malgastament alimentari i el foment de la reutilització d’objectes.

També 55 projectes relacionats amb el foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica han rebut ajudes de l’ARC, amb un total de 912.000 euros.

La mediació de l’ARC ha aconseguit que el 37% de les ajudes estatals del Pla PIMA Residus es destinin a Catalunya per a dipòsits controlats i foment del compostatge: dels 8,2 milions d’euros atorgats, tres corresponen a projectes catalans.