El Govern crea un protocol anti-desnonaments

0

Els promotors de la ILP contra els desnonament ajuden a crear un protocol per a que els bancs facilitin un lloguer socials als desnonats

 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha elaborat un protocol perquè les entitats financeres apliquin un lloguer social abans d’efectuar un desnonament per impagament, com estableix la Llei Antidesnonaments de la Generalitat.

El document l’ha elaborat el grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular que va impulsar la llei -format per la PAH, l’Observatori Desc i Aliança contra la pobresa energètica– i estableix una sèrie de requisits i condicions, ha informat l’Agència d’Habitatge aquest dimarts en un comunicat.

La norma obliga a oferir un lloguer social a un ‘gran posseïdor’, és a dir, a un banc, un fons d’inversió, una entitat de gestió d’actius, i persones jurídiques titulars d’una superfície habitable de més de 1.250 metres quadrats.

Els beneficiaris del lloguer social no podran tenir una alternativa residencial pròpia, estar en risc d’exclusió social i no disposar d’uns ingressos superiors a tres vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.

El lloguer durarà com a mínim tres anys i les mensualitats equivaldran a un interval d’entre el 10% i el 18% de la renda familiar, modificable en funció de la situació econòmica de la família i a un canvi en els impostos.