El govern deixa en mans dels bancs la decisió de més fusions

0
Fernandez de Mesa sistema bancari espanyol
El secretari d'Estat d'Economia espanyol, Fernández de Mesa. | Foto: Europa Press

El secretari d’Estat d’Economia, Iñigo Fernández de Mesa, presumeix de la salut del sector bancari

 

Seran els propis bancs els que decidiràn com es va conformant el mapa financer a Espanya. Aixió ho ha assegurat el secretari d’Estat d’Economia, Íñigo Fernández de Mesa, aquest dilluns en un esmorzar informatiu organitzat per Executive Fórum Espanya. Fernández de Mesa ha senyalat que ha de ser el mateix sector el que decideixi els models econòmics que li aportin més rendibilitat.

Durant la compareixènça, el secretari d’Estat d’Economia ha aprofitat per opinar sobre el procés de sanejament del sector bancari. Segons ell, ha estat un procés ràpid -iniciat el 2012- i que ha permès que les entitats tornin a complir de seguida amb la seva funció social de “prestar barat”, en paraules de Fernández de Mesa.

Com ve sent habitual en les compareixènces públiques dels membres de l’Executiu central en els darrers mesos, el secretari d’Estat d’Economia ha presumit del creixement actual de l’economia espanyola, a un ritme que triplica el de la resta de països europeus -segons el govern ja que mitjans i analistes contradiuen això-. Fernández de Mesa ha senyalat que el mercat bancari s’ha contagiat d’aquesta “bona situació”.

Per acabar, De Mesa es mostra força optimista sobre el futur del sector. Segons ha explicat, creu que “ha fet els deures aquests anys” i relaciona el fluxe de crèdit dels bancs cap a PIMEs i particulars com la prova de que les reformes al sector ha sigut positives.

Compartir
Article anteriorEnxampen un conductor a Lleida a 190 Km/h
Article següentVolkswagen no oferirà compensació econòmica als clients europeus
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]