Artur Mas ha deixat clar que el pla de xoc que va ser ofert a la CUP serà aplicat d’igual manera malgrat les negociacions no hagin arribat a bon port

 

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, no vol que la més que probable convocatòria d’eleccions anticipades sigui un impediment per aplicar el pla de xoc ofert a la CUP durant les negociacions per la investidura, que finalment han estat fracassades després del no d’aquesta formació a investir Mas com a president.

En una compareixença aquest darrer dimarts com a resposta a la negativa de la CUP, Artur Mas va comentar els diferents temes sobre la convocatòria de noves eleccions i, preguntat per un dels periodistes que seguia la sessió al palau de la Generalitat, ha deixat clar que el pla de xoc s’aplicarà i no caldrà esperar a la formació d’un nou govern després de les eleccions que es presumeixen seran el proper diumenge sis de març.

“Aplicarem les mesures del pla de xoc que es puguin aplicar. No les podrem aplicar totes per la falta d’acord i perquè la CUP no procedeix a la investidura”, ha explicat aquest dimarts en la seva compareixença davant de la premsa després de la reunió del Consell Executiu. Respecte a quines mesures es poden aplicar, la clau està als pressupostos. Tal i com es va poder saber durant les negociacions entre la formació d’Artur Mas al Parlament, Junts pel Sí, i la CUP, amb un Pressupost prorrogat es podrien aplicar 3 de les 20 mesures del pla: garantir tota la cobertura en l’alimentació de nens pobres; aplicar la llei contra la pobresa energètica i impedir el tall de subministrament d’aigua, gas i electricitat en cas de vulnerabilitat, i reallotjar persones i famílies desnonades.

Tot i que finalment les negociacions amb la CUP no han arribat a bon port i caldran unes noves eleccions per formar govern, Artur Mas i la resta de l’executiu en funcions semblen decidits a mostrar que la seva oferta era seriosa i posaran en marxa aquest pla de xoc amb mesures socials l’abans possible i amb especial atenció a la capacitat econòmica per a que algunes de les mesures siguin una realitat inclús abans de la celebració d’aquests nous comicis.

Compartir
Article anteriorVIDEO: Les llàgrimes d’Obama pel control d’armes
Article següentSúmate s’ofereix a col·laborar
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]