El Govern es mostra pessimista sobre el possible ‘referèndum’

0
Neus Munté propostes Rajoy
Neus Munté en una compareixença pública | Diari Català (foto: Europa Press)

L’Executiu català no creu que la proposta de ‘referèndum’ de Podemos superi el veto del PSOE

 

La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha dubtat aquest dimarts que la proposta de Podem de fer un referèndum a Catalunya es concreti algun dia, ja que ha lamentat que el PSOE s’hi oposa amb rotunditat.

“De cap manera podem ser optimistes. Ens ho vam mirar amb escepticisme. Podem ho planteja, però el mateix senyor Pedro Sánchez parla de veto”, ha exposat en la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu català.

Munté ha recordat que el Govern i els partits catalanistes sempre han defensat el referèndum des que va començar el procés sobiranista, però són escèptics perquè ha destacat que tant PSOE com PP han mostrat “una negativa rotunda” a dur-lo a terme.

La consellera ha afirmat que la qüestió del referèndum no és nova, ja que va marcar una part de la campanya de les generals del 20D quan Podem el va posar a sobre de la taula: “És una qüestió que s’havia anat diluint, una mica com el Guadiana, ha anat apareixent i desapareixent”.

Podem va presentar aquest dilluns la seva proposta de document per negociar amb el PSOE la formació d’un govern d’esquerres i s’hi defensava la necessitat de fer aquest referèndum com la via per solucionar la situació entre Catalunya i la resta d’Espanya.

El PSOE va acollir negativament aquest punt, ja que rebutja de ple la celebració d’aquest referèndum i defensa que l’única via possible per millorar l’encaix català és la reforma de la Constitució.