El Govern recuperarà el registre sísmic de l’Observatori de l’Ebre

0
Observatori Sísmic de l'Ebre | Diari Català

L’estació sísmica de l’Observatori de l’Ebre és la més antiga de Catalunya i va interrompre la seva activitat fa uns anys per problemes tècnics.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha visitat aquest dimecres l’Observatori de l’Ebre, acompanyat pel rector de la Universitat Ramon Llull (URL), Josep Maria Garrell; del president de la fundació de l’Observatori i alcalde de Roquetes (Tarragona), Francesc Gas, i el director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Miranda.

L’Observatori de l’Ebre és una fundació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi de fenòmens geofísics que va ser creada el 1904. El conseller de Territori s’ha compromès a “donar continuïtat i impuls a l’Observatori”, reforçant la col·laboració que té amb l’ICGC i amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

En el marc d’aquesta col·laboració, s’ha impulsat un conveni per recuperar aquest registre sísmic, el que permetrà mantenir les dades continus en un mateix lloc per comparar les similituds i diferències de terratrèmols ocorreguts en qualsevol part del món i aprofundir en el seu coneixement.