El grup municipal de Guanyem l’Hospitalet es dissol

0
Guanyem Hospitalet es dissol
Membres de Guanyem l'Hospitalet i Guanyem El Prat, durant la campanya municipal | Foto: Facebook

 

Els dos regidors de la formació passaran a ser regidors no adscrits a petició del propi partit

 

EP / El grup municipal de Guanyem l’Hospitalet quedarà oficialment dissolt aquest dijous i els seus dos regidors seran declarats no adscrits, després que la justícia hagi desestimat suspendre cautelarment l’expedient d’expulsió obert per la coordinadora de Guanyem contra els seus dos edils.

En un comunicat oficial, el grup municipal de Guanyem l’Hospitalet ha informat que els regidors Rafael Jiménez i Cristina Santón han desestimat presentar recurs a la decisió judicial, de manera que el 12 de novembre, data en la qual finalitza el termini per a la presentació de recurs, s’executarà l’acord del Ple municipal pel qual quedarà dissolt el grup municipal Guanyem l’Hospitalet i els regidors que l’integren seran declarats no adscrits.

El mes de juny passat, la coordinadora de Guanyem va comunicar a l’Ajuntament l’expulsió del partit dels dos regidors de l’Hospitalet i li va sol·licitar la dissolució del grup municipal i que els dos edils passessin a tenir la condició de no adscrits.

Jiménez i Santón van presentar una demanda judicial contra la direcció de Guanyem per vulneració de drets fonamentals i van sol·licitar la suspensió cautelar de l’ordre d’expulsió, una petició que el jutjat de primera instància número 4 de l’Hospitalet ha desestimat.

El grup municipal Guanyem l’Hospitalet ha mostrat “el seu total desacord” davant de la resolució judicial i ha lamentat que la declaració dels regidors com a no adscrits els limita per exercir els seus drets de participació i la seva activitat política a l’Ajuntament.

El conflicte entre el grup municipal i la coordinadora de Guanyem es va originar després de les eleccions locals del mes de maig passat i va estar motivat per discrepàncies relatives a l’organització del grup municipal i a l’assignació econòmica al partit.

Guanyem l’Hospitalet va ser una de les sorpreses de les eleccions municipals després de ser la sisena força més votada a la ciutat, per davant de CiU i de la CUP, i va aconseguir dos regidors.