El Guangzhou de Robinho amenaça el Barça | Diari Català
Robinho, flamant fitxatge del Guangzhou | FOTO: Torcedores

El Guangzhou de Robinho i Luiz Felipe Scolari serà el rival del FC Barcelona a les semifinals del Mundial de Clubs

Cap equip en tota Àsia té tants noms reconeguts com el Guangzhou Evergrande. Dotats d’un gran potencial econòmic de la mà de Xu Jiayin, els lleons del sud, tal i com els anomenen, han aconseguit guanyar cinc lligues xineses consecutives. Aquest any s’han coronat com a campions de la Champions League asiàtica i, sense res a perdre, pretenen donar la campanada davant del FC Barcelona aprofitant l’experiència d’homes com Robinho o Paulinho. Tot sota la direcció de Felipe Luis Scolari, un dels tècnics amb més trajectòria al món del futbol.

Sorpresa contra l’América

De moment, els xinesos ja van donar la primera gran sorpresa del campionat al guanyar a l’América de Mèxic per 2-1. Després d’un partit trabat i ferregós, els mexicans van aconseguir avançar-se en el marcador amb un gol d’Oribe Peralta al minut 55. No obstant això, el Guangzhou Evergrande va aconseguir sobreposar-se per remuntar el duel i passar l’eliminatòria. Zheng Long va posar l’empat a falta de deu minuts pel final i Paulinho, el fitxatge que va costar 15 milions d’euros pagats al Tottenham, va acabar de capgirar el marcador per donar la sorpresa.

Equip fabricat a cop de talonari

El potencial econòmic d’aquest club no és cosa de broma. La plantilla té un salari de 90 milions d’euros a l’any per pagar fitxes com la de l’entrenador, Felipe Luis Scolari, o jugadors com els esmentats Robinho i Paulinho. El tècnic, a part de les dues estrelles, també ha fet fitxar més jugadors brasilers de la seva confiança com Golulart, Elkenson o Junior que converteixen l’equip xinès en un bloc fiable.