El guant que interpreta el llenguatge de signes

  0
  El guant que interpreta el llenguatge de signes

  El guant que interpreta el llenguatge de signes

  Comunicar-se mitjançant el llenguatge de signes pot arribar a ser complicat si un dels interlocutors no ho coneix.

  L’any passat Toshiba va presentar un robot capaç de comunicar-se mitjançant el llenguatge de signes i estava orientat a les persones majors amb problemes d’audició i dificultats amb la parla. El famós robot ASIMO de Fona també és capaç de comunicar-se mitjançant aquest llenguatge.

  Però no tothom té diners ni la possibilitat de poder accedir a aquesta tecnologia, principalment perquè no sol sortir de Japó. Per solucionar el problema de comunicació que poden sofrir les persones sordmudes, l’estudiant saudita Hadeel Ayoub ha creat el primer guant que interpreta el llenguatge de signes.

  Ayoub es va inspirar per crear aquest guant en la seva neboda, que amb un quadre d’autisme amb dificultats per a la parla, es comunica mitjançant signes, però quan surt del seu cercle de confiança, no pot interactuar amb altres persones que no coneguin el llenguatge de signes.

  El guant que interpreta el llenguatge de signes

  El funcionament del guant és molt senzill.

  L’usuari tan sol ha de realitzar moure la mà realitzant els signes i el guant gràcies als sensors integrats en els dits detecta el moviment de les falanges i de la nina amb ajuda d’un acceleròmetre. El dispositiu interpreta tota aquesta informació i la mostra en una pantalla integrada en el mateix guant.

  D’aquest model ja s’han presentat tres versions. En la primera els cables es trobaven al descobert, però per poder facilitar l’ús i que l’usuari no se sentís intimidat, Ayoub va decidir ocultar-los en forma de guant. La tercera versió del guant ha afegit un processador de síntesi de la parla al costat d’un altaveu que llegeix el text mostrat en la pantalla.

  De moment segueix sent un prototip, però gràcies a l’èxit que ha tingut és probable que d’aquí a una mica vegem una campanya de crownfunding o bé algun fabricant decideixi fabricar-ho en sèrie.