El màxim responsable de Xbox afirma estudiar un nou model de distribució per a consoles per trencar amb l’obsolescència tècnica

Fa pocs dies, Microsoft ha celebrat el Xbox Spring Showcase a la ciutat de San Francisco, un acte on Phil Spencer, màxim responsable de la divisió de Xbox, va avançar algunes de les futures maniobres d’aquest any. Un dels moments més destacats va ser l’instant on el hardware de Xbox One (la tecnologia amb la qual està fabricada la consola) va esdevenir el protagonista.

Segons afirma Spencer, la generació actual de consoles (Xbox One i PlayStation 4) està obsoleta si la comparem amb els ordinadors o els dispositius mòbils:

La innovació dins el hardware continua però la del software es pot aprofitar, i no necessito canviar de generació i perdre els videojocs que tenia. (…) De fet, ens veureu arribant amb nou hardware durant una generació. (…) Les consoles bloquegen el seu hardware i el seu software a l’inici de la generació. Llavors, els usuaris viatgen per ella durant set anys o més, mentre altres ecosistemes es fan millors, més ràpids i forts. Però tu [referint-se a les consoles] simplement esperes al següent gran pas.

xbox
Xbox One | Font: Microsoft

La idea de Spencer és oferir un sistema unificat entre Xbox One i Windows 10, on els jugadors mantinguin la possibilitat de seguir jugant a tots els jocs antics però també siguin capaços de jugar amb les innovacions gràfiques del moment com la definició 4K.

D’aquesta manera, és molt possible que durant el futur immediat ens arribi amb algun tipus d’actualització física per l’actual consola de Microsoft, Xbox One. La incògnita és saber si es tractarà d’un perifèric que s’incorporarà al sistema actual o veurem una espècie d’Xbox One 2.0.

Una maniobra necessària

La imperant necessitat de moure fitxa per part de Phil Spencer és més que raonable si tenim en compte els números actuals de vendes de Xbox One (gairebé 20 milions d’unitats) comparats amb la seva principal competidora, la consola de Sony PlayStation 4. Si mirem les xifres de vendes del passat nadal, un fet que Diari Català va estudiar a fons aquí, Xbox One es troba lluny dels 37 milions de còpies venudes en total de PlayStation 4 i sembla que la distància s’ha engrandit.

A més, Microsoft està oferint cada vegada més suport al seu sistema operatiu Windows 10, és a dir, als ordinadors. Molts dels videojocs exclusius de Xbox One estan arribant als compatibles, com és el cas de Quantum Breaki no és cap secret que la consola de Microsoft necessita una empenta per tornar a disputar de tu a tu una batalla que Sony sembla anar guanyant amb solvència.

Font: Polygon