El Liceu acollirà un espai gastronòmic-cultural amb els germans Roca i Franc Aleu

0
Liceu gastronòmic
Foto: LICEU
Liceu gastronòmic
Foto: LICEU

El Liceu de Barcelona acollirà a partir del març del 2016 un nou espai gastronòmic, cultural i solidari

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona acollirà a partir del març del 2016 un nou espai gastronòmic, cultural i solidari vinculat a la història i a la cultura catalanes de la mà dels cuiners Joan i Jordi Roca, l’artista Franc Aleu, Tast Barcelona i el Casal dels Infants del Raval, segons ha anunciat en roda de premsa aquest dimecres el director general, Roger Guasch.

Aquesta “experiència sensorial”, promoguda per Jordi Armengol i que exigeix unes dues hores, se situarà a l’Espai Liceu, estenent-se per 950 metres quadrats a través de cinc escenaris, i té un pressupost de 3,5 milions d’euros.

Obert els 365 dies de l’any fins a l’una de la matinada, l’espai vol cridar l’atenció tant de turistes com de locals –i, per descomptat, assistents a les òperes– a un preu assequible, ja que es podrà accedir al seu univers a partir de 25 euros.

UN VIATGE PER DESCOBRIR CATALUNYA

Aleu, que ja ha treballat amb els germans Roca en el projecte ‘El somni’, ha explicat que el seu treball escenogràfic està inspirat en un menú dissenyat pels germans Roca que “descobreix Catalunya”, en un viatge que arrencarà amb la lliura d’un llibret.

Per a la creació de la idea s’ha servit de fragments literaris de Jacint Verdaguer i ‘L’Atlàntida’: “Aquest espai junta moltes disciplines per acabar creant un moviment de neomodernisme surrealista del segle XXI”, ha sostingut Aleu, qui combina en la posada en escena velles i noves tecnologies, com escultures amb ‘mappings’ i diorames que representen l’escenari del Liceu.

Aquesta proposta “estrambòtica” tindrà, per exemple, una gran cova d’embotits de ceràmica, que evocaran la matança del drac de Sant Jordi, d’on se suggerirà que han sorgit els embotits.

Tota aquesta representació tindrà música “refeta a conveniència” a base d’havaneres, cobles i sardanes, i l’accés es comercialitzarà amb diferents tipus d’opcions, ja que a alguns espais es podrà accedir lliurement.

Armengol ha assegurat que el projecte pretén diluir en un mateix espai un museu, un mercat i barres de degustació perquè els visitants puguin portar-se aconsegueixo un tros amb el millor de la creativitat catalana: “Volem alimentar als visitants de rauxa, seny, artesania i avantguarda”.

El nou espai portarà aconsegueixo el desembarcament de la gelateria Rocambolesc, de Jordi Roca, a la capital catalana –després d’haber-ho fet a Girona i Madrid–, i compensarà el pes dels protagonistes salats –anxoves, formatges i embotits, entre d’altres– amb les seves creacions dolces.

EL DIT DE COLOM

Com ja és quasi una tradició en cada ciutat on desembarca Rocambolesc, la seva arribada a Barcelona comportarà la creació d’un pol especial per a la ciutat, que serà el dit de Cristòfor Colom, emblemàtic símbol barceloní, amb un gest de complicitat a una important aportació de l’explorador, haver portat a Europa el cacau: “El pol serà de xocolata, oli d’oliva i sal”.

L’espai del Liceu serà també un projecte solidari, doncs haurà una barra en la qual cuiners catalans de prestigi oferiran les seves creacions i una part de la recaptació es destinarà a fins solidaris per a entitats com el Casal dels Infants del Raval i la Fundació Joan Salvador Gavina.