Des del seu ascens a Segona Divisió A la temporada passada el Llagostera només ha estat capaç de guanyar un partit després de remuntar un marcador advers

En una campanya on al Llagostera li esta costant anotar, mantenir la porteria a zero és una passa important per aconseguir puntuar i retallar distància amb la salvació. Tot i això, els gironins també estan tenint problemes al darrere i malgrat la seva bona organització defensiva són l’equip més golejat de la categoria. Aquest fet complica en excés les aspiracions del conjunt blaugrana, ja que cada cop que ha començat per darrere en el marcador ha estat incapaç de puntuar.

Només en una ocasió no s’ha complert aquesta premissa aquesta temporada i va ser al derbi contra el Girona, partit que precisament es repetirà aquest dissabte a Palamós. Al duel d’anada a Montilivi es van avançar els locals fins a dues vegades, però els visitants van aconseguir igualar l’electrònic i amb un gol de Juanto al minut 86 van certificar un empat que va significar l’únic punt que els homes d’Oriol Alsina han sumat fora de casa fins al dia d’avui.

A la resta de compromisos l’equip que va fer el primer gol es van endur els tres punts, essent el Llagostera guanyador en sis ocasions per 17 triomfs dels rivals. A més, en tres d’aquestes victòries va poder deixar la porteria a zero, fet que ha aconseguit en només cinc de les 26 jornades disputades fins al moment, resultant en tres victòries i dos empats.

Observant les dades del curs passat aquesta tendència no va ser tan marcada, ja que els gironins van perdre només un partit en el qual van començar per davant en el marcador i van ser capaços de remuntar en cinc ocasions a les quals els adversaris van agafar la davantera. En aquests enfrontaments els catalans van salvar quatre empats i fins i tot van sumar una victòria, després de capgirar un resultat advers a l’estadi José Zorrilla contra el Valladolid.

En total el Llagostera va acumular set punts després de remuntar xocs que anava perdent, i sense anar més lluny, aquest any amb el mateix botí se situaria un punt per sobre de la zona de descens i per sobre de dos equips més. Malgrat tot, els homes d’Oriol Alsina es troben en una línia molt més dràstica aquesta temporada i hauran de seguir escoltant els consells de l’entrenador, que insisteix que una porteria a zero és el primer pas del camí cap als punts.