El Llagostera s’enfonsa per la minima - Diari Catala
La del passat diumenge contra l'Alavés va ser la novena vegada que els blaugranes van perdre per només un gol de diferència | FOTO: LaLiga.es

Després de 24 jornades el Llagostera és l’equip més golejat de la Liga Adelante però més de la meitat de les seves derrotes han arribat per la mínima

Que el Llagosteraproblemes amb el gol és un fet evident, ja que en 15 dels 24 partits que ha disputat a la Liga Adelante 2015/2016 s’ha quedat sense marcar. Tot i que les seves dificultats arriben en gran part a la vessant ofensiva també cal revisar el balanç defensiu, vist que en aquests moments la formació blaugrana és la més golejada de la Segona Divisió A. Malgrat tot, els gironins no són un equip caracteritzat per una mala defensa i és que més la meitat de les seves derrotes han arribat per la mínima.

35 dianes encaixades en 24 partits han convertit al Llagostera en el conjunt més golejat de la Liga Adelante, fet que juntament amb la seva sequera anotadora explica en part la posició de l’equip a la classificació. En total, 30 d’aquests gols han causat les 16 derrotes que acumulen els homes d’Oriol Alsina però exceptuant un 6-1 viscut a Alcorcón i el 3-0 de fa tres setmanes al Sadar els catalans no es caracteritzen per rebre grans golejades.

Fins i tot el resultat contra Osasuna pot ser enganyós, ja que el primer gol va arribar al minut 47 de la primera meitat i els altres dos es van produir quan els gironins assetjaven la porteria rival, assumint uns riscos defensius que van acabar suposant la sentència. A la majoria dels enfrontaments, en canvi, els de la Costa Brava exhibeixen una sòlida defensa que només ha patit errors puntuals que la falta de pólvora en atac ha transformat en definitius.

Així, d’aquestes 16 derrotes 9 han estat per la mínima, repetint-se en set ocasions el resultat de 1-0 (dues a casa i cinc a fora) i dues el de 2-1 (ambdues a fora). La resta, exceptuant les dues abans citades, han estat per una diferència de ‘només’ dos gols (2-0; dos cops a casa i tres a fora). Amb una mitjana de 0,79 gols anotats per partit els 1,46 que s’encaixen en cada duel perjudiquen en excés les aspiracions del Llagostera, que necessita capgirar aquesta tendència per retallar punts amb una salvació que es complica jornada rere jornada.