El MACBA inicia un pla integral d’accessibilitat

0
MACBA | Diari Catala
Foto: MACBA

El pla també s’ha integrat a les sales de l’exposició de ‘Desitjos i necessitats’

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha iniciat el desplegament d’un pla integral d’accessibilitat que implicarà tota la col·lecció i també programes d’activitats familiars i en viu, que tenen lloc durant els caps de setmana, ha anunciat el museu aquest dimarts en roda de premsa.

El pla és fruit del convenciment que l’art ha d’actuar com un element “cohesionador i integrador” que permeti a tots els ciutadans gaudir d’una experiència artística intensa.

cohesionador i integrador

Entre les millores implementades en els dos últims dos anys figuren accions d’interpretació en llengua de signes, bucle magnètic, informació en braille, reproducció d’obres, formació d’educadors i visites guiades adaptades permanents.

El pla, dirigit a persones amb diversitat funcional, s’emmarca dins d’un programa a llarg termini i permanent, amb vocació d’integrar cada vegada com més públics millor, i té el suport de la Fundació Repsol.

Com a part d’aquest objectiu, ha integrat l’accessibilitat en les sales de l’exposició ‘Desitjos i necessitats. Noves incorporacions a la Col·lecció Macba‘ i proposa els seus visitants un recorregut guiat en què poden tocar una selecció d’obres.

A més ha posat al seu abast làmines tàctils amb el perfil en relleu d’una selecció d’obres, etiquetes en braille amb explicació d’aquestes, recreacions d’obres de les peces seleccionades, un mapa d’ubicació i el fullet explicatiu de la mostra amb text en braille.

Làmines tàctils

A més ha posat al seu abast làmines tàctils amb el perfil en relleu d’una selecció d’obres, cartel·les en braille amb explicació de les mateixes, recreacions d’obres de les peces seleccionades, un mapa d’ubicació i el fullet explicatiu de la mostra amb text en braille.

D’altra banda, s’ha aplicat la normativa d’accessibilitat a les sales d’exposició, ja que s’ha tingut en compte l’altura de les obres penjades a la paret, dels textos explicatius i també de les vitrines, elements que han estat adaptats per garantir una òptima visualització per part del visitant en cadira de rodes.