El món econòmic pressiona per a un gran pacte a Espanya

0

La Càmera de Comerç d’Espanya urgeix a formar un govern estable

D’ençà de l’acord entre Ciutadans i socialistes, i davant de l’imminent ple d’investidura que finalment s’iniciarà el proper dimarts el teixit empresarial comença a pressionar per un gran pacte. Així doncs, aquest dimarts, el grup Economia i Societat han emès un comunicat on demanen “acords polítics estables i un Govern capaç de tirar endavant les reformes necessàries amb el recolzament del major nombre de partits, estiguin o no en el govern”. Un pacte que no especifiquen qui hauria de dur a terme, però que en tot cas hauria de ser estable. En el rerefons de la seva petició s’hi troba evitar la repetició de la comtessa electoral, doncs asseguren seria “un fracàs incomprensible de la nostra política”. També urgeixen als partits a “canalitzar la situació oberta a Catalunya”; a la vegada que conviden a donar sortida a “l’aspiració generalitzada a un millor funcionament del model autonòmic”.

Per un Govern estable és el títol de la declaració conjunta firmada per les vuit associacions que conformen el grup Economia i Societat format per el Cercle d’Empresaris, el Cercle d’Economia de Catalunya, el Cercle d’Empresaris Bascs, el Cercle d’Empresaris de Galicia, l’Associació Valenciana d’Empresaris, l’Observatori econòmic d’Andalusia, la Institució Futur de Navarra, i el Cercle d’Economia de Mallorca. Antón Costas, portaveu del grup, ha subratllat que l’important és que la ciutadania ha volgut “governs de coalició i que s’han d’aprofitar les oportunitats per tal de veure’s les necessitats de forma racional”. També, ha deixat clar que “és millor un govern bo que un govern ràpid”. En el rerefons del reclam dels empresaris hi trobem la voluntat manifesta de consolidar la recuperació i que aquesta arribi a tots; regenerar la vida política, econòmica i institucional; i continuar amb les grans reformes.

Assegurar la recuperació econòmica

La Càmera de Comerç d’Espanya ha emès un comunicat aquest dimecres, després de reunir-se, on reclama un govern estable a Madrid. D’aquesta manera, s’uneix a sindicats i empresaris en el seu clam en contra d’una repetició electoral. I doncs, el resultat electoral del passat 20 de desembre “fa més necessari que mai que el diàleg, el pacte i el consens protagonitzin aquesta legislatura”, asseguren. Un Govern estable que permeti seguir amb la recuperació econòmica i garanteixi el creixement i el treball. Així doncs, l’organisme que encapçala el president de Freixenet, José Luis Bonet, creu que “és el moment, una vegada més, d’anteposar l’interès general del conjunt de la societat al particular de cada partit”. Finalment, la Càmera de Comerç ha volgut reafirmar que no és bo pel creixement de l’economia la constitució d’un govern inestable, i ha tornat a insistir en què la incertesa política repercuteix negativament en la recuperació econòmica.