El nacional de Velocitat ja té tots els campions

0
Els campions d'Espanya de Velocitat 2015
Els campions d'Espanya de Velocitat 2015 Foto: Iván Terrón
Els campions d'Espanya de Velocitat 2015
Els campions d’Espanya de Velocitat 2015 Foto: Iván Terrón

El passat cap de setmana es va celebrar l’última prova del Campionat d’Espanya de Velocitat

El dissabte es van disputar els entrenaments cronometrats de totes les classes a més també de les primeres carreres de Stock600 i Fèmines amb la victòria del català Xavier Pinsach i de Pakita Ruiz.

Ja al diumenge la primera prova que es va celebrar va ser la Copa Femenina on Andrea Sibaja va liderar de principi a fi. La temperatura de l’asfalt i la pluja que va caure durant la nit va dificultar a totes les noies que van participar en aquesta primera Copa, tant és així que Laura Martínez, Cristina Juarranz i Carlota Fernández van anar al terra quedant fora de joc. Desprès de les 11 voltes Andrea, Pakita i Noelia Chaves van ser les més primeres en creuar la línia d’arribada.

I Copa Femenina de Velocitat
I Copa Femenina de Velocitat Foto: Ivan Terrón

Pel què fa a la resta de categories, la carrera de PreMoto3 es va haver de parar per una caiguda Julián Giral. Finalment, es va poder reprendre a 9 voltes, on el guanyador va ser Alonso López  per davant de Miguel Parra i Pedro Castaño tercer.

A continuació els protagonistes van ser els de Stock600-Open600. El català Xavi Pinsach i Marcos Ramírez van estar rodant junts en les primeres voltes, però se’ls va unir Borja Quero i Ferran Casas. Amb un final d’infart, Borja va guanyar seguit de Marcos i Xavi, el qual es va emportar el Campionat d’Stock600. En Open600 el millor va ser Paco Morales, Sub21 el propi Borja Quero i en Màster35 Joan Zamorano.

Xavi Pinsach, guanyador en Stock600
Xavi Pinsach, guanyador en Stock600 Foto:I.Terrón

En Moto3 Raúl Fernández, que sortia de la pole va rodar líder durant tota la carrera per així guanyant-la. El van acompanyar al podi Vicente Pérez i Marc Alcoba. En Challenge80-Moto4 Barry Baltus va ser el clar dominador durant totes les voltes.  Passada la línia de quadres el van segur Xavi Artigas i Mikel Mata. Javi Alviz, Miguel Ángel Poyatos, Raúl García van ser els pilots més ràpids en Stock1000.

Desprès de totes aquestes carrers disputades: Sergio García és el campió de Challenge80, Iker García de Moto4, Alonso López de PreMoto3, Gerard Riu de Moto3, Xavier Pinsach de Stock600 i Sub21, Julio Palao de Open600, Joan Zamorano de Màster35-600, Kike Ferrer de Stock1000, Marcos Ramírez de Sub21-1000, Juan Eric Gómez de Open1000 i Víctor Casas de Máster 35-1000.

Totes les classificacions aquí