Tot i haver caigut aquesta setmana, des que va començar la lliga el Nàstic no ha estat fora de la zona de promoció durant més de dues jornades consecutives

Malgrat haver començat perdent, l’empat que el Nàstic va sumar al Nou Estadi contra la Ponferradina va tenir un gust amarg. En una jornada on els tarragonins podien col·locar-se en tercera posició el resultat va deixar-los fora de la zona de play-off. Situats a pocs punts dels que s’estimen per a assolir la salvació virtual, els homes de Vicente Moreno continuen somiant amb lluitar per l’ascens i hauran de retrobar-se amb les victòries per a tornar a la zona privilegiada.

Des que va començar la Liga Adelante 2015/2016 el Nàstic ha estat situat a les posicions de promoció en 20 de les 29 jornades que s’han disputat, i en cap cas s’hi va quedar fora durant més de dues setmanes. La ratxa més llarga dels catalans fora de la zona de play-off va ser durant les jornades 21 i 22 però a la resta d’ocasions en va tenir prou amb un partit.

De fet, el conjunt grana va empatar el seu primer duel en el retorn a la Segona Divisió A, quedant com a 11è classificat, però després de tres ocasions en que va col·locar-se novè (jornades 8, 11 i 13) no ha estat mai per sota de la setena plaça. Malgrat tot, els tarragonins han tingut problemes per a aspirar a objectius superiors i han desaprofitat algunes oportunitats per escalar més enllà del quart lloc, essent incapaços d’arribar al tercer que van ocupar entre les jornades 5 i 6 o el segon que van assolir a la jornada 2.

Una d’aquestes situacions va tenir lloc el passat diumenge, ja que el Nàstic hagués estat tercer en cas de sumar els tres punts i en canvi va quedar setè per culpa del resultat final. Els quatre empats consecutius que sumen els homes de Vicente Moreno han devaluat en certa manera la ratxa de nou enfrontaments sense perdre però la classificació encara deixa lloc per a conclusions positives.

El Nastic, a punt de promocio - Diari Catala
Progrés del Nàstic durant la temporada 2015/2016 | FOTO: Transfermarkt

Tot i haver-se quedat fora de la zona de promoció, als catalans els precedeixen el Zaragoza, amb els mateixos punts però millor diferència de gols, i el Córdoba, l’Osasuna i l’Oviedo amb un punt més, essent només els asturians els que tenen millor ‘goal-average’ que els grana. Així, una victòria o fins i tot un empat contra l’Athletic Club B el proper diumenge podrien retornar al Nàstic a les posicions de play-off.

Precisament una victòria contra aquest mateix rival va servir per a saltar de la novena posició a la cinquena entre les jornades 7 i 8, i en sis de les set ocasions en que els tarragonins van estar fora de la zona de promoció hi van tornar aconseguint un triomf (per a la restant van caldre una victòria i un empat). Així, el Nàstic haurà de fer un esforç extra per a retrobar-se amb la victòria aquest cap de setmana, ja que la seva visita al cuer podria deixar tocades les seves aspiracions d’ascens o donar-li una empenta molt important.