El Nàstic és un dels conjunts més sòlids de la Liga Adelante com a local i un triomf contra el Valladolid el podria deixar com el segon millor equip a casa

Després de 26 jornades el Nàstic és el quart millor equip de la Liga Adelante com a local. Tot i això, els catalans sumen menys partits a casa que els conjunts que els precedeixen a la classificació i quan es vagi equilibrant el nombre d’enfrontaments disputats de cadascun dels equips podrien situar-se a la segona posició. Per aconseguir-ho hauran de sumar un nou triomf contra el Valladolid, que aquest diumenge visita el Nou Estadi.

Vuit victòries, dos empats i dues derrotes conformen el balanç actual del Nàstic després de 12 jornades disputades a Tarragona. Només tres equips han  perdut menys partits jugant com a locals que els granes (i quatre els mateixos), però tots ells han empatat en més ocasions. A més, malgrat haver jugat menys duels a casa que els seus rivals els homes de Vicente Moreno són juntament amb Leganés, Alavés i Córdoba els que més hi han guanyat.

Precisament els madrilenys lideren la classificació de millors locals de la categoria, amb 29 punts aconseguits després de 13 jornades, seguits pels bascos (28 punts en 14 jornades) i l’Alcorcón (26 punts i 13 jornades, millor ‘goal average’ que el Nàstic). Els tarragonins també sumen 26 punts però a diferència dels seus adversaris els han aconseguit en només 12 partits.

Amb Alavés i Alcorcón disputant a domicili els seus compromisos d’aquest cap de setmana el Nàstic podria superar-los a la classificació i col·locar-se segon, quedant-se tres punts per sobre del conjunt groc i un per sobre del blanc-i-blau (i un partit menys) si és capaç de sumar la victòria davant del Valladolid.

El Leganés també juga a casa el proper diumenge i per col·locar-se per davant el Nàstic necessitaria, a banda d’equilibrar el nombre d’enfrontaments com a local amb els ‘pepineros’, recuperar també la diferència de gols, que en aquests moments es favorable a l’equip madrileny en cas d’un empat a punts.