El Nastic es prova a Girona - Diari Catala
Una victòria a l'estadi de Montilivi permetria als tarragonins oblidar definitivament els seus problemes a domicili | FOTO: LaLiga.es

El Nàstic arriba a Girona amb la millor ratxa del curs fora de casa, que podria millorar si puntua en un camp que li ha donat problemes als últims anys

Amb la temporada encarant ja la seva part decisiva el Nàstic sembla haver trobat en aquestes darreres jornades la seguretat que li faltava lluny del Nou Estadi. Així, l’enfrontament d’aquest diumenge contra el Girona apareix com una bona oportunitat per allargar la bona ratxa fora de casa i els homes de Vicente Moreno buscaran un resultat positiu contra un equip que històricament és favorable als granes, però que els hi ha portat problemes als últims anys.

Tot i començar el curs amb un empat a Tarragona i una victòria a domicili el Nàstic va tancar el 2015 amb millors resultats a casa que a fora, convertint-se en un dels millors locals de la categoria però baixant les seves prestacions a les seves actuacions com a visitant. Malgrat tot, la dinàmica sembla haver-se capgirat a les darreres jornades, on el conjunt grana ha assegurat punts importants a camp contrari que li han permès variar aquesta tendència.

I és que a les tres últimes sortides els catalans han encadenat dos empats i un triomf, igualant la ratxa més llarga de la temporada sense perdre a domicili però millorant els registres pel que fa a la puntuació. Així, els tarragonins han acumulat cinc punts sobre nou possibles (el 55%), certificant-ne més de la meitat dels nou que van aconseguir en els seus nou primers compromisos fora de casa (33%).

La victòria de la segona jornada a Tenerife no es va tornar a repetir fins a la 15a contra el Mirandés i entretant el Nàstic es va passar sis sortides sense guanyar, entre les quals va acumular tres empats seguits que eren fins fa dues setmanes la millor ratxa de l’equip lluny del Nou Estadi.

Amb l’objectiu centrat a la permanència però sense renunciar a fites més ambicioses (com la promoció d’ascens que actualment ocupen) els tarragonins visiten Girona amb la intenció d’allargar la seva bona dinàmica i puntuar novament per sumar la seva quarta setmana consecutiva sense perdre.

Tot i que la història acompanya als granes, que han guanyat 12 dels 25 enfrontaments disputats entre ambdues formacions (incloent el triomf a casa de la primera volta), l’estadi de Montilivi augmenta notablement les possibilitats dels locals, que han aconseguit quatre de les cinc victòries totals al seu camp, totes elles a les cinc últimes visites del Nàstic.

A més, els blanc-i-vermells s’han recuperat d’una nefasta ratxa sense guanyar a casa i els tres darrers compromisos com a locals els compten per victòries. Així, el derbi català d’aquest cap de setmana no només serà una lluita pels tres punts, sinó que certificarà quin dels dos conjunts ha progressat més en les seves carències en aquest nou any 2016.