Malgrat començar 12 partits de lliga per darrere en el marcador el Nàstic ha estat capaç de remuntar en sis ocasions, fet li ha permès salvar vuit punts

El passat diumenge a l’estadi de Santo Domingo el Nàstic va veure amenaçada la seva plaça de play-off amb un gol de Campaña que posava per davant a l’Alcorcón. Malgrat tot, els tarragonins van iniciar una reacció que va culminar amb un gol de Madinda a falta de 10 minuts, i fins i tot van gaudir de bones oportunitats per acabar guanyant el partit. Al llarg de la temporada el conjunt grana ha començat perdent en un quart del enfrontaments que ha disputat, però en sis ocasions ha aconseguit recuperar-se i ha acabat puntuant.

Tot i ser un equip recentment ascendit, el Nàstic és una de les formacions més difícils de derrotar de la Liga Adelante i una bona prova és que els homes de Vicente Moreno només han caigut en sis compromisos, els mateixos que l’Oviedo, tercer classificat, i dos més que el líder, el Leganés. A banda de la solidesa dels catalans, que els permet dominar els partits i/o fer-se forts en defensa, una altra característica que els fa tan complicats de superar és la seva capacitat de reacció.

Aquesta virtut del Nàstic de refer-se davant de les adversitats li ha permès salvar vuit punts molt importants, sense els quals baixaria de la cinquena a la 15a posició i es quedaria sis unitats per sota de la zona de promoció (i nou per sobre d’un descens que ara veu a 17). Així, el conjunt tarragoní s’ha vist per darrere en el marcador en 12 dels 28 partits de lliga que ha disputat en aquesta campanya, però la meitat de les vegades va ser capaç de puntuar.

Contra l’Albacete (als dos enfrontaments), la Ponferradina, el Numancia i l’Alcorcón va acabar empatant i a Tenerife va poder aconseguir la victòria, mentre que només el Lugo es va emportar el triomf en avançar-se per segona vegada després que Naranjo igualés el gol inicial de Jonathan Pereira (a banda de cinc derrotes on no va aconseguir anotar).

Malgrat tot, els granes també han viscut la sensació contrària, deixant-se punts en alguns duels als quals s’havien situat per davant. Almería, Osasuna, Girona, Mallorca i Valladolid van ser capaços d’equilibrar el marcador quan aquest marcava un resultat favorable al Nàstic, tot i que cap d’ells va poder consumar una remuntada (els cinc van acabar en empat).