El substitut de Carles Puigdemont ha necessitat de la renúncia de fins a nou persones per poder ser alcalde de la ciutat

 

Albert Ballesta es convertirà en nou alcalde de Girona, en substitució del nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El nomenament de Ballesta no ha estat fàcil ja que, a les darreres eleccions municipals, no era el número 2 de la llista. Ni tan sols el número 3 o 4. Més aviat era el número 19.

La lògica diu que qui havia de ser nomenada com nova alcaldessa és la que va ser número 2 a la llista municipal, Isabel Muradàs. El fet que pertanyi a Demòcrates de Catalunya –escissió d’Unió- i no provingui de Convergència ha provocat la negativa de CDC a que fos investida com a nova alcaldessa, segons informa Diari de Girona. Aquest mateix diari va destapar fa pocs dies la complexa operació que s’ha portat a terme per a que Ballesta pugui ser l’alcalde de Girona.

De forma resumida: al abandonar el seu lloc com a regidor, Carles Puigdemont provocà que el número 11 a la llista municipal de CiU hagués d’entrar a l’Ajuntament. Vicenç Estanyol, la persona en qüestió i membre de Demòcrates, va renunciar. S’esperava que des del número 11 fins el 18 fossin renunciant per donar pas a Albert Ballesta. Però, com explica Diari de Girona, aquesta tàctica va topar amb l’oposició d’Albert Colomer (número 15) i Roser Urra (17), que es van negar a la renuncia en un primer moment. Segons el Diari, després de llargues converses aquest dimarts, Colomer i Urra van renunciar a ser regidors i han possibilitat la més que previsible nominació de Ballesta com nou alcalde de Girona.

Compartir
Article anteriorIgualtat i fraternitat per a constituir un “grup plurinacional”
Article següentEl WRC oferirà imatges aèries espectaculars
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]