El nou bitllet de 20 euros entrarà en circulació el 25 de novembre

0
bitllet de 20 euros
EP: bitllet de 20 euros
bitllet de 20 euros
EP: bitllet de 20 euros

Entra en funcionament el 25 de novembre de 2015

El nou bitllet de 20 euros entrarà en circulació als països de l’eurozona el 25 de novembre de 2015, segons informa el Banc Central Europeu (BCE).

Els professionals encarregats del maneig d’efectiu de la zona de l’euro rebran informació sobre el disseny i els elements de seguretat del nou bitllet perquè puguin transmetre-la als seus clients.

Per a això, l‘Eurosistema enviarà fullets a més de 2,8 milions d’establiments comercials i petites empreses de tots els països de la zona de l’euro a partir d’aquest dimarts.

En el fullet s’indiquen els passos que han de seguir per adaptar els seus equips al nou bitllet de 20 euros, així com el calendari de la seva entrada en circulació. També s’explica com comprovar fàcilment la seva autenticitat de manera manual utilitzant el mètode ‘toqui-miri-giri’.

Els processos d’impressió especials utilitzats doten als bitllets d’un tacte inconfusible. També és important observar el bitllet a la besllum; poden apreciar-se la finestra i la marca d’aigua amb retrat, i el fil de seguretat. Finalment, cal girar el bitllet. La banda platejada mostra un retrat d’Europa dins d’una finestra transparent i el número verd maragda produeix un reflex metàl·lic que es desplaça verticalment.