El número dos de C’s a El Prat abandona el partit pel pacte estatal

0

Norman Muñoz argumenta “falta d’il·lusió” per seguir a Ciutadans, tot i no renunciar a la seva acta de regidor

 

El pacte d’investidura que han signat Pedro Sánchez (PSOE) i Albert Rivera (Ciutadans), no té, ni de lluny, el recolzament total al si de cap de les dues formacions. En algun cas, fins i tot, l’entesa entre els dos partits ha estat massa estranya com per seguir formant part d’ells. És el cas de Norman Muñoz, fins aquest dijous número dos de Ciutadans a El Prat de Llobregat, que va anunciar a les xarxes socials que decidia abandonar el partit per “falta d’il·lusió”.

En una conversa telefònica mantinguda amb Diari Català, Muñoz reconeix que la seva marxa està lligada al pacte estatal entre PSOE i Ciutadans, tot i reconèixer que aquesta decisió és només “un pas endavant que fa temps volia donar”. Argumenta el regidor que fa temps observa el que, per ell, ha estat un canvi ideològic a Ciutadans: “Quan vaig entrar [a C’s], compartia la ideologia. Però darrerament ha canviat, especialment a nivell nacional”.

 

“L’acta és personal i no va lligada al partit”, argumenta Norman Muñoz per no renunciar com a regidor

 

Muñoz deixa clar que aquesta decisió no te res a veure amb el partit a nivell municipal, pel qual només té paraules bones, especialment pel que fins ara ha estat el seu company a l’Ajuntament –on C’s té dos regidors-, Antonio Miguel Ruíz. “Espero que les relacions continuïn sent tant bones com fins ara”, manifesta Muñoz en referència al líder municipal del partit. Precisament aquest dijous a la tarda, poc després de conèixer-se la noticia, Ruíz va reconèixer a El Prat Ràdio està “sorprès” per l’anunci. “Lamento molt que hagi pres aquesta decisió”, va expressar Ruíz, sense gaires ganes de fer més declaracions.

Norman Muñoz considera que Ciutadans ha deixat de ser el “partit trencador” que creia era quan ell va afiliar-se. “Van de centre-esquerra a centre-dreta”, denuncia Muñoz que senyala també al PSOE com un partit que, amb certes mesures preses quan eren al poder, “no estan demostrant tampoc ser d’esquerres”.

 

No deixa l’acta de regidor

Muñoz ha deixat clar a aquest diari que no té cap intenció de deixar el seu acte de diputat. Per tant, s’unirà a José López com a regidor no adscrit a l’Ajuntament d’El Prat. En concret, reconeix haver-se presentat en una llista de Ciutadans, però considera que “l’acta és personal i no va lligada al partit”. A més, creu Muñoz que “m’agradaria seguir fent el màxim per El Prat”, destacant la presentació de la moció 11/2014 a El Prat –en favor dels drets de gais, lesbianes i transsexuals- com un dels moments de més orgull a nivell polític.

El de Muñoz és només un exemple a nivell local de les divergències que el pacte estatal d’investidura està creant tant a Ciutadans com a PSOE.

 

Nota: A petició d’Antonio Morillas la fotografia que acompanyava aquesta noticia ha estat substituïda

 

Compartir
Article anteriorVallesPà, propietària de la fàbrica que es va cremar ahir, està dissolta des del gener
Article següent‘Viatge al fons del mar en batiscaf’ al MMB
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]