El Palau de la Música celebra 20 anys del cicle El Primer Palau amb 10 joves intèrprets

0
Palau de la Música
EP: Palau de la Música
Palau de la Música
EP: Palau de la Música

La proposta ha permès debutar al Palau 248 joves músics

El Palau de la Música Catalana celebrarà 20 anys del cicle El Primer Palau a partir d’aquest dijous amb l’actuació de deu joves intèrprets de música clàssica, ha anunciat aquest dimecres la institució en un comunicat.

La proposta ha permès debutar al Palau 248 joves músics, entre els quals es troben Javier Perianes, Enrique Bagaría, Juan de la Rubia i Pau Codina, entre d’altres, en un total de 95 concerts, i ha lliurat 83 guardons dotats amb 200.000 euros.

En total, el cicle ha rebut 966 sol·licituds, s’han interpretat més de 480 obres i 65 personalitats de tot el món han format part del jurat.

Premis

El cicle ofereix l’incentiu del Premi El Primer Palau dotat amb 6.000 euros i si el jurat ho considera oportú podrà concedir a més 6.000 euros entre el segon premi i accèssits. El Premi de la Crítica estarà dotat amb 1.000 euros. Com a novetat aquest 2015, s’hi afegeix el Premi al Millor Intèrpret d’Obra d’Autor Català, que atorga Joventuts Musicals de Catalunya i que consisteix en la participació en el cicle Xarxa de Músiques. Catalunya Música també atorgarà per quart any consecutiu u premi a un dels guanyadors, que consistirà en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

[quote]Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana, ha dit que “l’objectiu és ajudar a joves que comencen que tinguin la possibilitat de tocar al Palau i tenir una experiència musical intensa i la possibilitat de guanyar un premi, però és la part menys important. És més un cicle que un concurs”.[/quote]

248 joves intèrprets en 20 anys

Com ha destacat Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, aquest cicle de concerts ha acollit en aquests 20 anys 248 joves intèrprets en un total de 95 concerts i ha lliurat 83 guardons, dotats amb més de 200.000 euros. Ha rebut un total de 966 sol·licituds, s’hi han interpretat més de 480 obres 65 personalitats del món de la música han format part del jurat.

D’aquest cicle han sorgit molts músics amb trajectòries professionals reconegudes, com Javier Perianes, Daniel Ligorio, Cuarteto Quiroga, José Menor, Pau Codina, Juan de la Rubia o Enrique Bagaría, que enguany protagonitzen alguns dels concerts que organitza la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. El Primer Palau compta per quinzè any consecutiu amb el patrocini de Mitsubishi Electric Europe, Sucursal a Espanya.