L’acte d’homenatge a Muriel Casals ha comptat amb la presència dels actuals representants polítics així com de tots els ex-presidents de la Generalitat

 

“Complirem el teu somni”. “El nou país portarà el teu nom”. Amb frases com aquestes ha acomiadat el president de la Generalita, Carles Puigdemont, a Muriel Casals, ex-presidenta d’Omnium i diputada de JxSí que va morir aquest dissabte a la nit a causa de l’atropellament d’una bicicleta a finals de gener. Ha estat en l’acte que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya i que ha comptat amb la presència de tots els representants polítics actuals a Catalunya, així com dels ex-presidents de la Generalitat, inclosos Pasqual Maragall i Jordi Pujol.
Puigdemont s’ha referit a Muriel Casals com un dels símbols del procés sobiranista i com una de les artífex de les multitudinàries manifestacions que s’han succeït des de la ‘diada’ del 2012. També ha elogiat molt la figura de Casals la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que s’ha dirigit directament a Casals amb la promesa de continuar el procés “des de la diversitat, la pluralitat, el diàleg i el respecte absolut”. Tant Forcadell com Puigdemont han fet continues referències al procés sobiranista en els seus torns de paraula.
Però no només els seus companys de files han tingut paraules elogioses cap a Casals. L’actriu Sílvia Bel ha presentat l’acte i els periodistes Mònica Terribas i Antoni Bassas han destacat diferents punts d’aquesta llicenciada en Econòmiques que, segons Bassas, de totes les matemàtiques va decidir exercir la ‘suma’, referint-se al paper clau que Casals va jugar a l’hora de buscar consensos, tant per construir la coalició de JuntsxSí com per arribar a un acord de govern.
L’acte també ha comptat amb diferents actuacions musicals -Companyia Elèctrica Dharma, Maria del Mar Bonet i Pau Codina, entre d’altres- i ha estat molt emotiu en tot moment. A banda dels ex-presidents, destaca la presència en aquest acte de tots els líders parlamentaris excepte de Xavier García-Albiol -el PP ha estat representat per Santi Rodríguez-, així com de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres diputats i ex-diputats del Parlament català.

Compartir
Article anteriorBankia retornarà els diners als petits accionistes
Article següentMarko Kopljar, sis setmanes de baixa
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]