El pas de ‘Winston’ deixa un mínim de cinc morts a Fiji

0
Winston
Winston

‘Winston’ és un cicló tropical de categoria 5 amb vents de 230 Km/h

Un mínim de cinc persones han mort fins ara pel pas del cicló ‘Winston’ per l’arxipèlag de Fiji, segons ha informat el primer ministre del país, Frank Bainimarama, en espera del final del toc de queda demà dilluns, que donarà pas a l’inici de les tasques de reconstrucció després d’una de les tempestes més potents mai registrades a l’hemisferi Sud.

Winston’ és un cicló tropical de categoria 5 amb vents de 230 quilòmetres per hora amb pics de fins a 325 quilòmetres per hora que va tocar terra dissabte a la nit, després de canviar de direcció a últim moment, fet que va evitar que la capital, Suva, patís majors danys. Tot i això, diversos pobles han estat arrasats al seu pas.

“Alguns poblats han informat que totes les cases han quedat destruïdes”, ha indicat Jone Tuiipelehaki, del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament a Twitter a última hora de dissabte. “50 cases han estat destruïdes al poble de Navaga a l’illa de Koro”, ha afegit.

L’electricitat, l’aigua i els serveis de comunicació han estat interromputs a gran part del país, que té gairebé 900.000 habitants.

El citat diari ha informat que hi ha danys greus en un mínim de set illes de la perifèria i les autoritats han confirmat que un ancià va morir després que s’ensorrés la teulada d’un habitatge. El Govern ha declarat l’estat d’emergència durant 30 dies per por que es produeixin inundacions sobtades i esllavissades.