Preveu facturar 850 milions després de la millor campanya de Nadal des del 2007

El petit comerç català preveu un augment de la contractació del 3% per a aquestes rebaixes d’hivern, fet que es tradueix entre 4.000 i 5.000 persones contractades, ha explicat aquest dijous el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile.

En roda de premsa de començament de rebaixes en la Camiseria Ros de l’eix comercial de la Creu Coberta de Barcelona, ha detallat que el 25% d’aquest personal procedeix de les contractacions addicionals realitzades ja per al Nadal, que van pujar entre 9.000 i 10.000 persones.

La CCC preveu que les vendes d’aquestes rebaixes creixin un 3% i se situïn al voltant dels 850 milions d’euros, respecte dels 825 milions que va obtenir l’any passat, gràcies a la reducció de l’atur, el manteniment d’impostos i l’augment de la confiança de les famílies.

Això també s’ha traduït en “la millor campanya de Nadal des del començament de la crisi el 2007″, ha indicat, tot i que encara no hi ha dades oficials, si bé es pot arribar a un creixement del 5%.

En el conjunt de l’any 2015, el comerç català estima una facturació d’aproximadament 40.000 milions, dels quals el 60% corresponen al petit comerç, ha explicat Fraile, acompanyat pel president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas.

Així, el sector a Catalunya calcula un 4% d’augment de les vendes el 2015 davant de l’any anterior, quan van créixer un 2%, ha recordat Fraile.

AVANÇAMENT DE LES REBAIXES

Després de preguntar-li pels comerços que han avançat les rebaixes al 2 de gener emparant-se a la llei estatal, ha indicat que el “dia màgic” de començament és el 7 de gener, tot i que ha reconegut que la meitat d’establiments han col·locat el cartell de descomptes abans.

Tot i això, ha apuntat que molts comerços han realitzat promocions parcials que generalitzen des d’aquest dijous, i ha augurat que en aquests primers quatre dies fins al diumenge –dia d’obertura permesa– es concentraran el 30% de les vendes de la campanya.

LES REBAIXES DE LA RECUPERACIÓ

Fraile ha afirmat que serà “la campanya de rebaixes de la recuperació”, i que posa a disposició dels compradors un estoc important per la climatologia benigna d’aquest hivern, tot i que ha assegurat que el fred vindrà.

La despesa mitjana per persona se situarà entre els 90 i 100 euros, i els sectors estrella seran, com sempre, la moda i els complements, el tèxtil de la llar i l’electrònica, amb descomptes inicials mitjans del 40%.

OBERTURA EN FESTIU

Respecte a l’obertura comercial en dies festius, Fraile ha constatat a Europa Press que “distribueix la venda de sis a set dies” però no aporta més clients, a excepció de zones concretes amb turisme.

“Les vendes en diumenge estan estabilitzades, no per obrir més hores es ven més”, ha constatat, després de conèixer-se una enquesta de l’associació de companyies familiars Comertia, en què el 78% que han obert els diumenges permesos per la normativa comercial han registrat vendes iguals (38%) o pitjors (40%) que la resta de la setmana.