El ple de Badalona reprova l’ús de les xarxes de Garcia Albiol

0

La formació al govern municipal pretenia assenyalar l’exalcalde Albiol per l’ús dels seus comptes, pels quals està sent investigat per la Fiscalia de Delictes d’Odi

Guanyem Badalona va presentar aquest dimarts al Ple de Badalona una moció per «l’ús responsable a les xarxes socials dels càrrecs electes de l’Ajuntament», que va ser aprovada per unanimitat. La moció, malgrat tenir ampli suport, va aixecar un intens debat i va ser el moment més tens de la sessió. La formació al govern municipal pretenia assenyalar l’exalcalde Xavier Garcia Albiol per l’ús dels seus comptes socials, pels quals està sent investigat per la Fiscalia de Delictes d’Odi.

“Som responsables d’allò que altres persones pengen als nostres espais 2.0. Hem de vetllar perquè no pengin comentaris ofensius. El regidor Albiol ha publicat mentides al seu Facebook que van incitar a l’insult i a actituds violentes”, va etzibar, de bon començament, la regidora Fàtima Taleb, que justament va portar a Fiscalia una sèrie de comentaris islamòfobs i racistes contra la seva persona que diferents usuaris van escriure a la pàgina de Facebook de l’exalcalde, dels quals va posar alguns exemples.

“No es pot convertir en un costum l’excusa de no poder controlar tots els seguidors». A partir d’aquí, la polèmica estava servida. “Ha fet referència a uns fets que són inacceptables però que es van produir fa cinc mesos i que es van esborrar”, va afirmar Garcia Albiol, qui va argumentar que “és molt difícil controlar tots els comentaris” amb un total de “37.000 seguidors”.

“A mi també m’insulten, però no sempre ho veiem i, en conseqüència, no ho esborrem”, va etzibar l’exalcalde Garcia Albiol, que també va recordar algun episodi puntual en què algun membre de l’actual govern o proper ha fet comentaris inoportuns cap a la seva persona o altres regidors del Ple, com ara Ferran Falcó.

“No trobaran cap comentari ofensiu meu cap a un rival polític”, va defensar el regidor del Partit Popular. Tots els grups de l’oposició i govern van denunciar els comentaris que la regidora Fàtima Taleb ha rebut, però també van apuntar que el plantejament de la moció només tirava llenya al foc en un enfrontament directe amb el PP. El convergent Ferran Falcó va proposar elaborar un “codi de conducta” per al comportament dels càrrecs electes, no només a les xarxes socials: una proposta que el tinent d’alcalde Jose Téllez va encaixar.