El PNB dóna el suport al Parlament català

0
PNV al parlament - diari català
PNV al parlament

El PNB mostra el seu suport a la “decisió sobirana” de la Cambra catalana

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha estat el representant d’aquesta formació al ple celebrat aquest dilluns al Parlament que ha debatut la proposta de resolució sobre el ‘procés de desconnexió’, on ha mostrat el seu suport a la “decisió sobirana” de la Cambra i ha reclamat la celebració d’una consulta.

Segons ha informat el PNB, Aitor Esteban ha assegurat que “només un cec o un sord insistiria amb les amenaces i els tribunals” per resoldre la situació de Catalunya, ha mostrat el seu suport i ha subratllat el caràcter democràtic del debat.

“Avui hem assistit a un debat polític d’altura, que busca solucions polítiques. Per què el PP, el PSOE i C’s insisteixen a donar-li una resposta judicial? No és comprensible“, ha lamentat.

Esteban ha recordat que el País Basc i Catalunya es troben avui en moments diferents, però ha insistit que “l’objectiu és comú: que els nostres dos pobles decideixin el seu futur“.

En aquest sentit, el portaveu jeltzale ha criticat el Govern espanyol, “que només sap respondre amb amenaces, tribunals i legalitat”, i ha reclamat la celebració d’una consulta a Catalunya.

“Ho hem dit per activa i per passiva: una majoria de la societat catalana ha demanat un referèndum i l’Estat espanyol ha de donar curs a aquesta demanda. És qüestió de voluntat política”, ha tancat.