El PP balear va finançar ‘en negre’ una campanya electoral

0
Fernando Areal, ex tresorer del PP de Balears | Foto: Europa Press
Fernando Areal, ex tresorer del PP de Balears | Foto: Europa Press
Fernando Areal, ex tresorer del PP de Balears | Foto: Europa Press

Confessa haver abonat quasi 72.000 euros en metàl·lic sense reflexar-ho en la comptabilitat del partit

EP / Fernando Areal, extresorer del PP balear i cunyat de l’expresident del Govern balear Jaume Matas, ha acceptat una pena d’any i mig de presó i una multa de 15.000 euros després de declarar-se culpable d’un delicte electoral després d’haver pagat fins a 71.958 euros en negre a l’agència de publicitat Nimbus per organitzar part de la campanya electoral del partit el 2007.

L’acusat, que fins ara sempre havia negat el maneig de diners en ‘B’, ha arribat així a un acord d’acord amb la Fiscalia Anticorrupció, que reclamava inicialment tres anys de presó. El titular del Jutjat penal número 7 de Palma, Eduardo Calderón, l’ha condemnat d’aquesta manera a l’anterior pena, si bé ha acordat la suspensió de l’any i mig de presó.

Areal ha confessat d’aquesta manera haver abonat els gairebé 72.000 euros en metàl·lic sense que aquests tinguessin reflex en la comptabilitat del partit, després d’haver superat els límits legals establerts per a les despeses electorals. Els fets s’emmarquen en la peça 4 del cas Palma Arena, instruït pel jutge José Castro.

Cap recordar que l’Audiència Provincial de les Balears va dictar una sentència el mes de juny passat en el qual avalava l’existència de pagaments en ‘B’ per part del PP balear als organitzadors de les seves campanyes electorals del 2003 i 2007, amb Matas com a candidat a la presidència del Govern balear, que no van quedar reflectits en la comptabilitat oficial del partit.