El PP celebra el reimpuls de BCNWorld però rebutja la consulta

0
Xavier Garcia Albiol PP Catalunya Generalitat
Garcia Albiol, líder del PP Catalunya, atenent als mitjans | Foto: Europa Press

Xavier García Albiol considera “absurda” la consulta per decidir si el projecte de BCN World és viable

El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest dijous que el seu partit dóna suport al Govern en reimpulsar el macrocomplex d’oci BCN World, però ha rebutjat una consulta perquè els ciutadans decideixin si ho avalen: “És absurd”.

En declaracions des dels passadissos del Parlament, ha manifestat la disponibilitat a col·laborar amb el Govern perquè la inversió es materialitzi: “Els 11 diputats del PP recolzarem aquest projecte malgrat estar ideològicament als antípodes del president de la Generalitat” pel procés sobiranista.

Al ple de la setmana que ve, el PP interpel·larà el Govern sobre aquesta qüestió i, en el següent plenari, d’aquí a tres setmanes, presentarà una moció que reflectirà el grau de suports del projecte a la Cambra.

La moció també posarà a prova la unitat a JxSí i al Govern, ja que CDC i ERC tenen sensibilitats diferents sobre el projecte, començant per la consulta: el president Carles Puigdemont considera que hauria de convocar-se a la zona de Tarragona on ha de fer-se el complex, mentre que el vicepresident Oriol Junqueras considera que han de votar tots els catalans.

 

Xavier Garcia Albiol creu que Junqueras “ha vist la llum” al demanar que a la consulta votin tots els catalans

 

Albiol ha demanat a CDC, PSC i C’s que donin suport a la moció popular per donar estabilitat política al projecte, i compta que ERC, SíQueEsPot i la CUP la rebutjaran perquè “no els agrada que vinguin inversions a Catalunya”.

Albiol fa números

El Govern només ha donat una xifra sobre el reimpul del projecte -els 2.500 milions d’euros que Hard Rock està disposat a invertir-, però Albiol ha assegurat que, si el complex tira endavant, es crearan 10.000 llocs de treball i 12.000 places hoteleres.

El popular critica Puigdemont i Junqueras per la seva proposta de consulta i les seves discrepàncies sobre com materialitzar-la donen una imatge d’inestabilitat que pot espantar els inversors i “evaporar” els llocs de treball i les places hoteleres.

Albiol rebutja la consulta però ironitza que, quan Junqueras diu que han de votar tots els catalans i no només els de la zona de Tarragona, per fi veu “la llum” i admet implícitament que el futur polític de Catalunya -el procés sobiranista- no depèn només dels habitants de Catalunya, sinó del conjunt d’Espanya.

“Junqueras ha entès que, si BCN World afecta tota Catalunya i tots els catalans han d’opinar, en fer qualsevol iniciativa sobre un hipotètic cas de decisió sobre el futur de Catalunya, han de decidir els catalans i també la resta d’espanyols”, ha dit.